Чемпионшип: Јокановић близу Вемблија са Фуламом!

Фудбалери Фулама стигли до шесте позиције која води у плеј-оф за улазак у Премијер лигу.  Ево га Фулам: Јокан избацио Ротерам из лиге и сад је на месту које води у плеј-оф! Рафа не рачуна на Митра, Стојке ни на клупи! Њукасл и Брајтон уписали сигурне победе у 39. колу Чемпионшипа.

Фудбал 02.04.2017 | 10:30
Чемпионшип: Јокановић близу Вемблија са Фуламом!
Седам кола остало је до краја "регуларног дела" Чемпионшипа, а екипа Славише Јокановића стигла је до шесте позиције која води у плеј-оф за улазак у највиши ранг енглеског фудбала!

Српски менаџер, који је недавно продужио уговор са Фуламом због одличне игре и резултата са овим клубом током актуелне сезоне, водио је своје фудбалере до победе на гостовању Ротераму (1:0), а једини стрелац био је Алуко у 66. минуту.

Лондонски клуб је тако прескочио на шестом месту Шефилд Венздеј и сада имају један бод више од њих, док је осмопласирани Престон, са шест бодова мање од Фулама, можда и предалеко.

За сада су Њукасл и Брајтон високопласирани и највероватније ће они директно обезбедити улазак у Премијер лигу, док су Хадерсфилд (71), Рединг (70), Лидс (69) и Фулам (64), тренутно на "пол-позицијама" које воде до плеј-офа на "Вемблију".

Подсетимо, Јокановић је пре две сезоне, на овај начин, у највиши ранг увео Вотфорд, али је потом добио отказ због, како је речено из тог клуба, "високих финансијских захтева".

Потом је преузео Макаби из Тел Авива, а онда се поново вратио у Енглеску и спасио Фулам испадања у трећи ранг.

Сада су пред Премијер лигом!

Није могло боље за Славишу Јокановића и његов Фулам. Српски стручњак по свему судећи води тим из Лондона у плеј-оф за пласман у Премијер лиги. Оно што се средином сезоне чинило нереалним, сад изгледа извесним, јер је екипа са Крејвен котиџа према очекивању савладала Ротерам у гостима и спремно дочекала реми Шефилд Венздеја, па је управо од Сова преузела шесто место на табели.

Дуел у Јужном Јоркширу одлуичио је Соне Алуко. Нигеријски везиста је на истеку сата игре спретно реаговао у петерцу домаћег тима и на врло лак начин донео тријумф популарним Колибашима - 1:0. Ово му је био седми поготак у сезони који је послао Ротерам у нижи ранг, је после резултата данашњег 39. кола овај клуб више нема ни математичке шансе да сачува статус у Чемпионшипу.

Фуламу је ово био чак четврти тријумф у гостима на последњих шест мечева, а како се сезона ближи крају, тако и Јокановић подиже форму. Оно што је својевремено урадио са Вотфордом делује да може и са црно-белима из Лондона.

Врло битне победе у борби за директан пласман у Премијер лигу осгварили су Њукасл и Брајтон. Водећи двојац није имао тежак задатак, с обзиром да су оба тима играла на својим стадионима. На "Сент Џејмс парку", Свраке су до тријумфа стигле погоцима Двајта Гејла - другог стрелца лиге - и Мета Ричија, чиме су окончале лош низ од три везана меча без славља.

Рафаел Бенитез је меч почео са Гејлом као најистуренијим играчем, иза њега дејствовао је Мохамед Дијаме, у наставку су шансу добили Кристијан Атсу, Ајози Перез и Исак Хајден, док је наш Александар Митровић све време преседео на клупи. Ни погодак у Грузији пре осам дана очигледно није смекшао шпанског стручњака да му укаже поверење.

Из Чемпионшипа још једна информација: Владимир Стојковић није био ни у протоколу сусрета са Престоном.

ЧЕМПИОНШИП, 39. КОЛО

Петак:

Дерби - КПР 1:0 (0:0)
/Видра 70/

Субота:

Барнсли - Шефилд Венздеј 1:1 (0:0)
/Мекдоналд 90+2 - Винал 50/

Астон Вила - Норич 2:0 (1:0)
/Кођија 25, 87/

Брентфорд - Бристол 2:0 (2:0)
/Канос 18, Вибе 26/

Брајтон - Блекбурн 1:0 (0:0)
/Мари 67/

Хадерсфилд - Бартон 0:0

Ипсвич - Бирмингем 1:1 (0:0)
/Ворд 72 - Граундс 48/

Њукасл - Виган 2:1 (1:0)
/Гејл 36, Ричи 57 - Јакобс 50/

Престон - Нотингем Форест 1:1 (0:1)
/Мекгиди 52 - Асомбалонга 22/

Ротерам - Фулам 0:1 (0:0)
/Алуко 66/

Вулверхемптон - Кардиф 3:1 (2:1)
/Бат 9, 41, Коста 82 - Зохоре 12/

Рединг - Лидс 1:0 (1:0)
/Кермогрант 21/

РАСПОРЕД

До краја сезоне састају се са: Дербијем (Г), Ипсвичом (Д), Норичом (Г), Астон Вилом (Д), Хадерсфилдом (Г), Брентфордом (Д) и на крају у последњем колу баш са највећим ривалом за улазак у плеј-оф Шефилд Венздејом (Г).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар