Čempionšip: Jokanović blizu Vemblija sa Fulamom!

Fudbaleri Fulama stigli do šeste pozicije koja vodi u plej-of za ulazak u Premijer ligu.  Evo ga Fulam: Jokan izbacio Roteram iz lige i sad je na mestu koje vodi u plej-of! Rafa ne računa na Mitra, Stojke ni na klupi! Njukasl i Brajton upisali sigurne pobede u 39. kolu Čempionšipa.

Fudbal 02.04.2017 | 10:30
Čempionšip: Jokanović blizu Vemblija sa Fulamom!
Sedam kola ostalo je do kraja "regularnog dela" Čempionšipa, a ekipa Slaviše Jokanovića stigla je do šeste pozicije koja vodi u plej-of za ulazak u najviši rang engleskog fudbala!

Srpski menadžer, koji je nedavno produžio ugovor sa Fulamom zbog odlične igre i rezultata sa ovim klubom tokom aktuelne sezone, vodio je svoje fudbalere do pobede na gostovanju Roteramu (1:0), a jedini strelac bio je Aluko u 66. minutu.

Londonski klub je tako preskočio na šestom mestu Šefild Venzdej i sada imaju jedan bod više od njih, dok je osmoplasirani Preston, sa šest bodova manje od Fulama, možda i predaleko.

Za sada su Njukasl i Brajton visokoplasirani i najverovatnije će oni direktno obezbediti ulazak u Premijer ligu, dok su Hadersfild (71), Reding (70), Lids (69) i Fulam (64), trenutno na "pol-pozicijama" koje vode do plej-ofa na "Vembliju".

Podsetimo, Jokanović je pre dve sezone, na ovaj način, u najviši rang uveo Votford, ali je potom dobio otkaz zbog, kako je rečeno iz tog kluba, "visokih finansijskih zahteva".

Potom je preuzeo Makabi iz Tel Aviva, a onda se ponovo vratio u Englesku i spasio Fulam ispadanja u treći rang.

Sada su pred Premijer ligom!

Nije moglo bolje za Slavišu Jokanovića i njegov Fulam. Srpski stručnjak po svemu sudeći vodi tim iz Londona u plej-of za plasman u Premijer ligi. Ono što se sredinom sezone činilo nerealnim, sad izgleda izvesnim, jer je ekipa sa Krejven kotidža prema očekivanju savladala Roteram u gostima i spremno dočekala remi Šefild Venzdeja, pa je upravo od Sova preuzela šesto mesto na tabeli.

Duel u Južnom Jorkširu odluičio je Sone Aluko. Nigerijski vezista je na isteku sata igre spretno reagovao u petercu domaćeg tima i na vrlo lak način doneo trijumf popularnim Kolibašima - 1:0. Ovo mu je bio sedmi pogotak u sezoni koji je poslao Roteram u niži rang, je posle rezultata današnjeg 39. kola ovaj klub više nema ni matematičke šanse da sačuva status u Čempionšipu.

Fulamu je ovo bio čak četvrti trijumf u gostima na poslednjih šest mečeva, a kako se sezona bliži kraju, tako i Jokanović podiže formu. Ono što je svojevremeno uradio sa Votfordom deluje da može i sa crno-belima iz Londona.

Vrlo bitne pobede u borbi za direktan plasman u Premijer ligu osgvarili su Njukasl i Brajton. Vodeći dvojac nije imao težak zadatak, s obzirom da su oba tima igrala na svojim stadionima. Na "Sent Džejms parku", Svrake su do trijumfa stigle pogocima Dvajta Gejla - drugog strelca lige - i Meta Ričija, čime su okončale loš niz od tri vezana meča bez slavlja.

Rafael Benitez je meč počeo sa Gejlom kao najisturenijim igračem, iza njega dejstvovao je Mohamed Dijame, u nastavku su šansu dobili Kristijan Atsu, Ajozi Perez i Isak Hajden, dok je naš Aleksandar Mitrović sve vreme presedeo na klupi. Ni pogodak u Gruziji pre osam dana očigledno nije smekšao španskog stručnjaka da mu ukaže poverenje.

Iz Čempionšipa još jedna informacija: Vladimir Stojković nije bio ni u protokolu susreta sa Prestonom.

ČEMPIONŠIP, 39. KOLO

Petak:

Derbi - KPR 1:0 (0:0)
/Vidra 70/

Subota:

Barnsli - Šefild Venzdej 1:1 (0:0)
/Mekdonald 90+2 - Vinal 50/

Aston Vila - Norič 2:0 (1:0)
/Kođija 25, 87/

Brentford - Bristol 2:0 (2:0)
/Kanos 18, Vibe 26/

Brajton - Blekburn 1:0 (0:0)
/Mari 67/

Hadersfild - Barton 0:0

Ipsvič - Birmingem 1:1 (0:0)
/Vord 72 - Graunds 48/

Njukasl - Vigan 2:1 (1:0)
/Gejl 36, Riči 57 - Jakobs 50/

Preston - Notingem Forest 1:1 (0:1)
/Mekgidi 52 - Asombalonga 22/

Roteram - Fulam 0:1 (0:0)
/Aluko 66/

Vulverhempton - Kardif 3:1 (2:1)
/Bat 9, 41, Kosta 82 - Zohore 12/

Reding - Lids 1:0 (1:0)
/Kermogrant 21/

RASPORED

Do kraja sezone sastaju se sa: Derbijem (G), Ipsvičom (D), Noričom (G), Aston Vilom (D), Hadersfildom (G), Brentfordom (D) i na kraju u poslednjem kolu baš sa najvećim rivalom za ulazak u plej-of Šefild Venzdejom (G).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar