ФРА - Финале Лига купа: ПСЖ послао Монако назад у школску клупу!

Зна се ко је тата у Лига купу! Вечерас су фудбалски час држали Единсон Кавани и Анхел ди Марија, а Свеци су били убедљиви у финалу - 4:1.

Фудбал 01.04.2017 | 23:42
ФРА - Финале Лига купа: ПСЖ послао Монако назад у школску клупу!
Пари Сен Жермен је показао да има срце шампиона. Свеци су освојили други трофеј у сезони, пошто су у Лиону у финалу француског Лига купа савладали миљеника већине неутралних љубитеља фудбала, Монако са 4:1.

Ово ће екипи Унаија Емерија свакако бити добра ињекција самопоуздања пред одлучујуће борбе за одбрану шампионске титуле у Лиги 1.

Парижани су вечерас освојили седми трофеј Лига купа у клупској историји, а четврти заредом, а уједно су показали да се полако али сигурно опорављају од нокаута против Барселоне у Лиги шампиона.

Свеци су вечерас пружили једну од најбољих партија у сезони, а био им је потребан тријумф над Монаком, јер у два судара у првентву ове сезоне није освојио више од једног бода. А вечерас су фудбалски час Монаку пре свих држали Единсон Кавани и Анхел ди Марија.

Већ у четвртом минуту Ди Марија је лепо избегао офсајд замку и упослио Јулијана Дракслера, млади Немац није оклевао и „поцепао“ је мрежу Кнежева.

Монако није клонуо после рано примљеног гола, како то обично бива, па је у 27. минуту Ђибрил Сидибе проиграо Томаса Лемара који је изједначио и дао наду Монаку.

Али, онда је Ди Марија одлучио да им угаси и тај трачак наде. Играо се 44. минута, Дракслерје одлучио да се реваншира Аргентинцу и асистира му, а овај мајсторски погодио за нову предност Парижана.  

Ако је и било неке дилеме после тога, онда ју је у другом полувремену као руком отклонио Кавани. Сјајни Матадор поигравао се са одбраном Монака и то је итекако донело резултат.

Најпре је у 55. минуту ухватио волејчину после центаршута Марка Вератија, а голман Субашић није ни знао шта га је снашло. Међутим, Уругвајац се није зауставио ту, па је у 90. минуту, на још једну асистенцу Ди Марије, поставио коначан резултат.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар