FRA - Finale Liga kupa: PSŽ poslao Monako nazad u školsku klupu!

Zna se ko je tata u Liga kupu! Večeras su fudbalski čas držali Edinson Kavani i Anhel di Marija, a Sveci su bili ubedljivi u finalu - 4:1.

Fudbal 01.04.2017 | 23:42
FRA - Finale Liga kupa: PSŽ poslao Monako nazad u školsku klupu!
Pari Sen Žermen je pokazao da ima srce šampiona. Sveci su osvojili drugi trofej u sezoni, pošto su u Lionu u finalu francuskog Liga kupa savladali miljenika većine neutralnih ljubitelja fudbala, Monako sa 4:1.

Ovo će ekipi Unaija Emerija svakako biti dobra injekcija samopouzdanja pred odlučujuće borbe za odbranu šampionske titule u Ligi 1.

Parižani su večeras osvojili sedmi trofej Liga kupa u klupskoj istoriji, a četvrti zaredom, a ujedno su pokazali da se polako ali sigurno oporavljaju od nokauta protiv Barselone u Ligi šampiona.

Sveci su večeras pružili jednu od najboljih partija u sezoni, a bio im je potreban trijumf nad Monakom, jer u dva sudara u prventvu ove sezone nije osvojio više od jednog boda. A večeras su fudbalski čas Monaku pre svih držali Edinson Kavani i Anhel di Marija.

Već u četvrtom minutu Di Marija je lepo izbegao ofsajd zamku i uposlio Julijana Drakslera, mladi Nemac nije oklevao i „pocepao“ je mrežu Kneževa.

Monako nije klonuo posle rano primljenog gola, kako to obično biva, pa je u 27. minutu Đibril Sidibe proigrao Tomasa Lemara koji je izjednačio i dao nadu Monaku.

Ali, onda je Di Marija odlučio da im ugasi i taj tračak nade. Igrao se 44. minuta, Drakslerje odlučio da se revanšira Argentincu i asistira mu, a ovaj majstorski pogodio za novu prednost Parižana.  

Ako je i bilo neke dileme posle toga, onda ju je u drugom poluvremenu kao rukom otklonio Kavani. Sjajni Matador poigravao se sa odbranom Monaka i to je itekako donelo rezultat.

Najpre je u 55. minutu uhvatio volejčinu posle centaršuta Marka Veratija, a golman Subašić nije ni znao šta ga je snašlo. Međutim, Urugvajac se nije zaustavio tu, pa je u 90. minutu, na još jednu asistencu Di Marije, postavio konačan rezultat.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar