Анђушић: Звезда има шансу, драго ми је због Партизана!

И поред пораза свог тима, Данилу Анђушићу је и пријао наступ у родном граду. Нада се да ће једном играти и против црно-белих.

Кошарка 02.04.2017 | 14:15
Анђушић: Звезда има шансу, драго ми је због Партизана!
Данило Анђушић први пут је овог петка наступио у Београду као играч иностраног клуба.

Носећи дрес Уникса, српски шутер доживео је пораз од Црвене звезде мтс у 29. колу Евролиге, у утакмици у којој је наступио 10 и по минута и постигао три поена.

"Нисмо одговорили у неким тренуцима правом мером на агресивну и мало 'прљавију' игру Звезде, дозволили смо им да оду на велики плус, а после је било јако тешко да се вратимо у игру", рекао је некадашњи играч Партизана у разговору са новинарима.

Тренер руског тима Јевгениј Пашутин одржао је дугачак састанак након неуспеха у Комбанк арени.

"Да, доста дуго је трајало, али ће остати међу нама шта се дешавало у свлачионици. Трудимо се да се 'скупимо' и да што боље дочекамо крај регуларног дела сезоне. Бићемо пети (у ВТБ лиги) пред плеј-оф, немамо предност домаћег терена, екипе изнад нас су високог квалитета и биће потребна снага целе екипе да се оствари успех".

На питање о доласку у Београд, Анђушић каже да му је пријао наступ у Комбанк арени, иако је више воли када је црно-бела.

"Посебан је осећај, заиста. Лепо је играти овде, иако у хали није моја публика, заиста ми је било драго. Надам се да ћу једног дана играти и против свог клуба".

Коментаришући игре Партизана, некадашњи шутер црно-белих пожелео је срећу свом бившем клубу у мечу против Цедевите у недељу.

"Пратим дешавања када год сам у могућности. Наравно, пратим Евролигу и гледам Партизан, драго ми је да су против Цедевите показали да могу да стигну до финала, до самог краја и драго ми је због тих момака, који дају све од себе и волео бих да их видим у финалу и да у њему буде дерби, јер ће то бити добре утакмице за све љубитеље кошарке"

Док је напуштао халу, из свлачионице су полако излазили и кошаркаши Црвене звезде мтс, пред којима је велика и одлучујућа седмица. Анђушић мисли да тим Дејана Радоњића неће бити без шансе у Истанбулу, у последњем колу Евролиге.

"Дарушафака је у одличној форми, везала је пар победа, игра одлично и Звезди неће бити лако у Истанбулу, аии верујем да имају шансе, показали су доста добру игру, да могу да остваре добре победе на гостовањима и видећемо како ће то изгледати", додао је српски интернационалац, учесник Европског првенства 2013. године.

О останку у Униксу...

"Имам уговор на још годину дана, засад сам овде и само о томе размишљам, мада искрено и не мислим о следећој години, већ само о о тренутној", рекао је Анђушић на питање о личним плановима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар