Anđušić: Zvezda ima šansu, drago mi je zbog Partizana!

I pored poraza svog tima, Danilu Anđušiću je i prijao nastup u rodnom gradu. Nada se da će jednom igrati i protiv crno-belih.

Košarka 02.04.2017 | 14:15
Anđušić: Zvezda ima šansu, drago mi je zbog Partizana!
Danilo Anđušić prvi put je ovog petka nastupio u Beogradu kao igrač inostranog kluba.

Noseći dres Uniksa, srpski šuter doživeo je poraz od Crvene zvezde mts u 29. kolu Evrolige, u utakmici u kojoj je nastupio 10 i po minuta i postigao tri poena.

"Nismo odgovorili u nekim trenucima pravom merom na agresivnu i malo 'prljaviju' igru Zvezde, dozvolili smo im da odu na veliki plus, a posle je bilo jako teško da se vratimo u igru", rekao je nekadašnji igrač Partizana u razgovoru sa novinarima.

Trener ruskog tima Jevgenij Pašutin održao je dugačak sastanak nakon neuspeha u Kombank areni.

"Da, dosta dugo je trajalo, ali će ostati među nama šta se dešavalo u svlačionici. Trudimo se da se 'skupimo' i da što bolje dočekamo kraj regularnog dela sezone. Bićemo peti (u VTB ligi) pred plej-of, nemamo prednost domaćeg terena, ekipe iznad nas su visokog kvaliteta i biće potrebna snaga cele ekipe da se ostvari uspeh".

Na pitanje o dolasku u Beograd, Anđušić kaže da mu je prijao nastup u Kombank areni, iako je više voli kada je crno-bela.

"Poseban je osećaj, zaista. Lepo je igrati ovde, iako u hali nije moja publika, zaista mi je bilo drago. Nadam se da ću jednog dana igrati i protiv svog kluba".

Komentarišući igre Partizana, nekadašnji šuter crno-belih poželeo je sreću svom bivšem klubu u meču protiv Cedevite u nedelju.

"Pratim dešavanja kada god sam u mogućnosti. Naravno, pratim Evroligu i gledam Partizan, drago mi je da su protiv Cedevite pokazali da mogu da stignu do finala, do samog kraja i drago mi je zbog tih momaka, koji daju sve od sebe i voleo bih da ih vidim u finalu i da u njemu bude derbi, jer će to biti dobre utakmice za sve ljubitelje košarke"

Dok je napuštao halu, iz svlačionice su polako izlazili i košarkaši Crvene zvezde mts, pred kojima je velika i odlučujuća sedmica. Anđušić misli da tim Dejana Radonjića neće biti bez šanse u Istanbulu, u poslednjem kolu Evrolige.

"Darušafaka je u odličnoj formi, vezala je par pobeda, igra odlično i Zvezdi neće biti lako u Istanbulu, aii verujem da imaju šanse, pokazali su dosta dobru igru, da mogu da ostvare dobre pobede na gostovanjima i videćemo kako će to izgledati", dodao je srpski internacionalac, učesnik Evropskog prvenstva 2013. godine.

O ostanku u Uniksu...

"Imam ugovor na još godinu dana, zasad sam ovde i samo o tome razmišljam, mada iskreno i ne mislim o sledećoj godini, već samo o o trenutnoj", rekao je Anđušić na pitanje o ličnim planovima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar