Џикић пред Цедевиту: Важно је добити битку под кошевима!

Тренер Партизана Александар Џикић истакао је лимитирање транзиције Цедевите и дуел под кошевима као кључне факторе у "мајсторици" полуфинала АБА лиге.

Кошарка 02.04.2017 | 09:15
Џикић пред Цедевиту: Важно је добити битку под кошевима!
Црно-бели гостују у недељу увече у Загребу (19 часова), у трећем мечу полуфиналне серије регионалног такмичења.

У првој утакмици Цедевита је савладала Партизан са 83:76 у Загребу, док су црно-бели узвратили са 74:73 у хали "Александар Николић".

"То ће да буде тежак посао, шта год да радимо неће бити лако. Исти је рецепт, ограничити број поена који ће они постићи у транзицији. У нападу ћемо покушати да поентирамо пре него што поставе одбрану. Важно је добити битку под кошевима, колико се може, јер ни то неће бити лако пошто им је центарска линија висока и покретљива. Морамо да обратимо пажњу и на Боутрајта, који је имао сјајно кошгетерско вече у Београду. Немамо посебан притисак. Идемо да одиграмо најбоље што можемо", рекао је Џикић.

Тренер црно-белих је истакао да Урош Луковић и даље има проблема са повредом.

"Није изгледало да ће бити проблематично, али развукло се. Луковић нам је важан. Респектују га противници и у нападу и у одбрани, а у неким фазама игре може да промени ток меча. Остали су спремни, неки не 100 посто, али то не мења ништа", истакао је Џикић.

Пред меч сезоне, крилни центар Партизана Стефан Бирчевић каже како црно-бели желе да играју у Дому спортова.

"Храбро од почетка до краја. Упорно, борбено, концентрисано и што паметније под оба коша. Важно је да добро парирамо у скоку, да покушамо да дамо више 'лаких поена' од њих и да будемо смирени приликом извођења пенала", истакао је Бирчевић.

И у другом полуфиналу ће се играти мајсторица, Црвена звезда ће у уторак дочекати Будућност.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар