Džikić pred Cedevitu: Važno je dobiti bitku pod koševima!

Trener Partizana Aleksandar Džikić istakao je limitiranje tranzicije Cedevite i duel pod koševima kao ključne faktore u "majstorici" polufinala ABA lige.

Košarka 02.04.2017 | 09:15
Džikić pred Cedevitu: Važno je dobiti bitku pod koševima!
Crno-beli gostuju u nedelju uveče u Zagrebu (19 časova), u trećem meču polufinalne serije regionalnog takmičenja.

U prvoj utakmici Cedevita je savladala Partizan sa 83:76 u Zagrebu, dok su crno-beli uzvratili sa 74:73 u hali "Aleksandar Nikolić".

"To će da bude težak posao, šta god da radimo neće biti lako. Isti je recept, ograničiti broj poena koji će oni postići u tranziciji. U napadu ćemo pokušati da poentiramo pre nego što postave odbranu. Važno je dobiti bitku pod koševima, koliko se može, jer ni to neće biti lako pošto im je centarska linija visoka i pokretljiva. Moramo da obratimo pažnju i na Boutrajta, koji je imao sjajno košgetersko veče u Beogradu. Nemamo poseban pritisak. Idemo da odigramo najbolje što možemo", rekao je Džikić.

Trener crno-belih je istakao da Uroš Luković i dalje ima problema sa povredom.

"Nije izgledalo da će biti problematično, ali razvuklo se. Luković nam je važan. Respektuju ga protivnici i u napadu i u odbrani, a u nekim fazama igre može da promeni tok meča. Ostali su spremni, neki ne 100 posto, ali to ne menja ništa", istakao je Džikić.

Pred meč sezone, krilni centar Partizana Stefan Birčević kaže kako crno-beli žele da igraju u Domu sportova.

"Hrabro od početka do kraja. Uporno, borbeno, koncentrisano i što pametnije pod oba koša. Važno je da dobro pariramo u skoku, da pokušamo da damo više 'lakih poena' od njih i da budemo smireni prilikom izvođenja penala", istakao je Birčević.

I u drugom polufinalu će se igrati majstorica, Crvena zvezda će u utorak dočekati Budućnost.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar