Бацио око на некретнину СФРЈ

Питање деобе преостале 51 некретнине бивше Југославије у иностранству, вредне 110,6 милиона долара, биће тема састанка Мешовитог комитета земаља наследница.

Свијет 01.04.2017 | 21:02
Бацио око на некретнину СФРЈ
Састанак ће се највероватније одржати крајем априла или половином маја, пише данашња "Политика".

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић рекао је да тачан датум одржавања 19. састанка Мешовитог комитета за расподелу дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ још није утврђени и да су у току консултације, али да је било идеја да то буде крајем априла или средином маја.

Одаловић је за "Политику" рекао да на београдском састанку није реално очекивати и коначан договор о преосталим некретнинама, али да ипак очекује напредак у деоби неких објеката.

Како се наводи, посао кочи и чињеница да имовина још није у поптуности пописана.

Лист додаје да би београдски састанак требало да "погура" продају пет највреднијих објеката у Њујорку, Токију, Берну и Бону, чија се вредност пороцењује на 70 милиона долара.

У Њујорку се налазе две најатрактивније некретнине, од којих је једна шестособни дуплекс на Парк авенију, на који су, према писању америчке штампе, "бациле око" и филмске звезде Роберт де Ниро и Џек Николсон.

(Политика / Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ајме

01.04.2017 20:15

Југославија је била богата дрзава ал толерисала пуно г.вана па јој иста додјосе главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

02.04.2017 06:20

Још и то г.вна нек продају па да завршимо шта траје 25 година

Name

Милан

02.04.2017 04:36

А кад се све раскрчми, шта онда ?

ОДГОВОРИТЕ