Bacio oko na nekretninu SFRJ

Pitanje deobe preostale 51 nekretnine bivše Jugoslavije u inostranstvu, vredne 110,6 miliona dolara, biće tema sastanka Mešovitog komiteta zemalja naslednica.

Svijet 01.04.2017 | 21:02
Bacio oko na nekretninu SFRJ
Sastanak će se najverovatnije održati krajem aprila ili polovinom maja, piše današnja "Politika".

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da tačan datum održavanja 19. sastanka Mešovitog komiteta za raspodelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ još nije utvrđeni i da su u toku konsultacije, ali da je bilo ideja da to bude krajem aprila ili sredinom maja.

Odalović je za "Politiku" rekao da na beogradskom sastanku nije realno očekivati i konačan dogovor o preostalim nekretninama, ali da ipak očekuje napredak u deobi nekih objekata.

Kako se navodi, posao koči i činjenica da imovina još nije u poptunosti popisana.

List dodaje da bi beogradski sastanak trebalo da "pogura" prodaju pet najvrednijih objekata u Njujorku, Tokiju, Bernu i Bonu, čija se vrednost porocenjuje na 70 miliona dolara.

U Njujorku se nalaze dve najatraktivnije nekretnine, od kojih je jedna šestosobni dupleks na Park aveniju, na koji su, prema pisanju američke štampe, "bacile oko" i filmske zvezde Robert de Niro i Džek Nikolson.

(Politika / Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ajme

01.04.2017 20:15

Jugoslavija je bila bogata drzava al tolerisala puno g.vana pa joj ista dodjose glave.

ODGOVORITE
Name

E

02.04.2017 06:20

Još i to g.vna nek prodaju pa da završimo šta traje 25 godina

Name

Milan

02.04.2017 04:36

A kad se sve raskrčmi, šta onda ?

ODGOVORITE