Одбачена жалба, бирају директора

Виши привредни суд у Бањалуци одбацио је жалбу “Крајина-осигурања” на одлуку првостепеног суда којим је овом друштву наложено да сазове ванредну сједницу Скупштине акционара.

Република Српска 01.04.2017 | 20:58
Одбачена жалба, бирају директора
ИРБ, као највећи појединачни акционар, упутио је захтјев “Крајини” у којем тражи да сједница буде одржана 21. априла са циљем разрјешења садашњих чланова Управног одбора.

Тек што је, прије неколико дана, седми по реду директор “Крајина-осигурања” именован, назире се и осми. Скупштина акционара “Крајина-осигурања” требало би да буде одржана 21. априла. Тада се очекује и ново име директора, али о именима кандидата у ИРБ не желе да причају.

"Сједницу Скупштине заказује држава, односно ИРБ и она има одлучујуће право гласа. Предложићемо имена Скупштини, нови управни одбор ће именовати директора. Оно што могу са сигурношћу рећи јесте да ће ИРБ имати већину у управном одбору", казе извршни директор ИРБ-а Дарко Барашин.

Постоје индиције да би ИРБ, као највећи појединачни акционар, могла да преузме управљање “Крајина-осигурањем”, али ни то у ИРБ-у не желе да коментаришу док се не заврши сједница Скупштине акционара.

"За сада, у овом моменту не могу говорити о именима чланова новог управног одбора, али је сасвим сигурно да би требало, с обзиром на удио који има, право гласа да има и у управном одбору, али у овом моменту немамо имена чланова", каже извршни директор ИРБ-а Дарко Барашин.

Дневни ред остаје исти - разрјешење и именовање нових чланова Управног одбора и разматрање информације о резултатима ванредне управе у овом друштву.



(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

избор је на нама

02.04.2017 04:48

Враћају се на мјесто злочина. Да ли је још ишта остало да нисте продали. Нема више ништа, банке су већ почеле остају још осигурања. Кад и то препродате, шта ћете онда, коме и над ким ћете владати. У причи око Крајине је учествовао највиши врх владајућих, тј.Додик. Преко тог индијца и Младена Јовановића из Бијељине, су убачене прљаве паре за куповину, па колико се опере. Смишљено до танчина, јер како би настао Еурос. 90% портфеља Еурос осигурања је портфељ Крајине.Па кад се види да је на помолу осми директор за годину дана, а од тога шест мјесеци ванредне управе, све је јасно ко дан.Ишло би то много брже, мало су заустављени од радника, али ће они завршити шта су наумили.Народ у овој држави или треба на улицу или да пакује кофере.Одавно је било вријеме за то, растјерати банду, или се поклопити по ушима и трбухом за крухом. Или ћутати... и трпити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправка

03.04.2017 07:09

Младен Јовановић није из Бијељине,остало је приближно тачно!

Name

ре исправка

03.04.2017 19:21

Тај смрад Јовановић је из Сарајева, а мјесто пребивалишта Бијељина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

04.04.2017 16:36

Хоће Шкрбић зграду за 1 км, обећао му кум а кум није дугме. На сцени удружени злочиначки чин свих државних институција само да кум добије гратис болницу или клинику, већ је купио и зубарске столице, па да јадном човјеку не пропадне. Коме ће вадити зубе давно смо и без њих а и без коже остали.

ОДГОВОРИТЕ