Odbačena žalba, biraju direktora

Viši privredni sud u Banjaluci odbacio je žalbu “Krajina-osiguranja” na odluku prvostepenog suda kojim je ovom društvu naloženo da sazove vanrednu sjednicu Skupštine akcionara.

Republika Srpska 01.04.2017 | 20:58
Odbačena žalba, biraju direktora
IRB, kao najveći pojedinačni akcionar, uputio je zahtjev “Krajini” u kojem traži da sjednica bude održana 21. aprila sa ciljem razrješenja sadašnjih članova Upravnog odbora.

Tek što je, prije nekoliko dana, sedmi po redu direktor “Krajina-osiguranja” imenovan, nazire se i osmi. Skupština akcionara “Krajina-osiguranja” trebalo bi da bude održana 21. aprila. Tada se očekuje i novo ime direktora, ali o imenima kandidata u IRB ne žele da pričaju.

"Sjednicu Skupštine zakazuje država, odnosno IRB i ona ima odlučujuće pravo glasa. Predložićemo imena Skupštini, novi upravni odbor će imenovati direktora. Ono što mogu sa sigurnošću reći jeste da će IRB imati većinu u upravnom odboru", kaze izvršni direktor IRB-a Darko Barašin.

Postoje indicije da bi IRB, kao najveći pojedinačni akcionar, mogla da preuzme upravljanje “Krajina-osiguranjem”, ali ni to u IRB-u ne žele da komentarišu dok se ne završi sjednica Skupštine akcionara.

"Za sada, u ovom momentu ne mogu govoriti o imenima članova novog upravnog odbora, ali je sasvim sigurno da bi trebalo, s obzirom na udio koji ima, pravo glasa da ima i u upravnom odboru, ali u ovom momentu nemamo imena članova", kaže izvršni direktor IRB-a Darko Barašin.

Dnevni red ostaje isti - razrješenje i imenovanje novih članova Upravnog odbora i razmatranje informacije o rezultatima vanredne uprave u ovom društvu.(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

izbor je na nama

02.04.2017 06:48

Vraćaju se na mjesto zločina. Da li je još išta ostalo da niste prodali. Nema više ništa, banke su već počele ostaju još osiguranja. Kad i to preprodate, šta ćete onda, kome i nad kim ćete vladati. U priči oko Krajine je učestvovao najviši vrh vladajućih, tj.Dodik. Preko tog indijca i Mladena Jovanovića iz Bijeljine, su ubačene prljave pare za kupovinu, pa koliko se opere. Smišljeno do tančina, jer kako bi nastao Euros. 90% portfelja Euros osiguranja je portfelj Krajine.Pa kad se vidi da je na pomolu osmi direktor za godinu dana, a od toga šest mjeseci vanredne uprave, sve je jasno ko dan.Išlo bi to mnogo brže, malo su zaustavljeni od radnika, ali će oni završiti šta su naumili.Narod u ovoj državi ili treba na ulicu ili da pakuje kofere.Odavno je bilo vrijeme za to, rastjerati bandu, ili se poklopiti po ušima i trbuhom za kruhom. Ili ćutati... i trpiti.

ODGOVORITE
Name

Ispravka

03.04.2017 09:09

Mladen Jovanović nije iz Bijeljine,ostalo je približno tačno!

Name

re ispravka

03.04.2017 21:21

Taj smrad Jovanović je iz Sarajeva, a mjesto prebivališta Bijeljina.

ODGOVORITE
Name

kum

04.04.2017 18:36

Hoće Škrbić zgradu za 1 km, obećao mu kum a kum nije dugme. Na sceni udruženi zločinački čin svih državnih institucija samo da kum dobije gratis bolnicu ili kliniku, već je kupio i zubarske stolice, pa da jadnom čovjeku ne propadne. Kome će vaditi zube davno smo i bez njih a i bez kože ostali.

ODGOVORITE