Насилни протести у Лондону

У Лондону се истовремено одржавају протести крајњих десничара и антифашиста, а британска полиција ухапсила је 12 особа и покушава да спречи да дође до сукоба јавио је АП.

Свијет 01.04.2017 | 17:48
Насилни протести у Лондону
У Лондону се истовремено одржавају протести крајњих десничара и антифашиста, а британска полиција ухапсила је 12 особа и покушава да спречи да дође до сукоба, 

Лондонска полиција увела је посебне услове за марш и митинг, који су организовали крајње десничарска политичка партија "Бритаин Фирст" и покрет "Енглеска одбрамбена лига" описујући их као "марш против тероризма". Недалеко од демонстраната који подржавају крању десницу, одржавају се контрадемонстрације које је организовала антифасистичка група "Уједињени против фашизма".

Протести су уследили 10 дана након напада у Лондону, током којег су убијене четири особе када је Халид Масуд прегазио три особе на Вестминстерком мосту, а потом избо полицајца испред зграде британског парламента.



(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вуцко

01.04.2017 16:57

И њима је циљ унутарна БиХ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

02.04.2017 07:12

То је протест против терора избјеглица из Сирије и исламских радикалних и екстремних група, Британија их удомила, дала им социјалну помоц а они су против свега британског.

ОДГОВОРИТЕ