Nasilni protesti u Londonu

U Londonu se istovremeno održavaju protesti krajnjih desničara i antifašista, a britanska policija uhapsila je 12 osoba i pokušava da spreči da dođe do sukoba javio je AP.

Svijet 01.04.2017 | 17:48
Nasilni protesti u Londonu
U Londonu se istovremeno održavaju protesti krajnjih desničara i antifašista, a britanska policija uhapsila je 12 osoba i pokušava da spreči da dođe do sukoba, 

Londonska policija uvela je posebne uslove za marš i miting, koji su organizovali krajnje desničarska politička partija "Britain First" i pokret "Engleska odbrambena liga" opisujući ih kao "marš protiv terorizma". Nedaleko od demonstranata koji podržavaju kranju desnicu, održavaju se kontrademonstracije koje je organizovala antifasistička grupa "Ujedinjeni protiv fašizma".

Protesti su usledili 10 dana nakon napada u Londonu, tokom kojeg su ubijene četiri osobe kada je Halid Masud pregazio tri osobe na Vestminsterkom mostu, a potom izbo policajca ispred zgrade britanskog parlamenta.(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vucko

01.04.2017 18:57

I njima je cilj unutarna BiH...

ODGOVORITE
Name

NN

02.04.2017 09:12

To je protest protiv terora izbjeglica iz Sirije i islamskih radikalnih i ekstremnih grupa, Britanija ih udomila, dala im socijalnu pomoc a oni su protiv svega britanskog.

ODGOVORITE