Гласање и у БиХ за предсједника Србије

У Амбасади Србије у Сарајеву и Генералном конзулату у Бањој Луци бит ће отворена бирачка мјеста за гласање на сутрашњим изборима за предсједника Србије.

Босна и Херцеговина 01.04.2017 | 14:22
Гласање и у БиХ за предсједника Србије
Бирачка мјеста биће отворена од 7 до 20 сати.

У Амбасади Србије кажу да око 1.000 бирача у БиХ има право гласа за предсједничке изборе, од чега су у Сарајеву регистрована 154 бирача, а у Бањој Луци између 700 и 800.

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић ће у Амбасади гласати у 11 сати.

Предсједник бирачког одбора у Бањој Луци обратит ће се медијима ради упознавања са током гласања сутра у 10 сати у Генералном конзулату Србије.

Вукићевић је раније рекао Срни да гласања неће бити у конзулату Србије у Мостару, јер није пријављен довољан број гласача.

Он је додао да је приликом гласања, ради утврђивања идентитета на бирачком мјесту, неопходно да грађани понесу важећи пасош Србије или важећу личну карту Србије, личну карту Србије на старом обрасцу, са потврдом МУП-а Србије о поднесеном захтјеву за издавање нове личне карте или важећу возачку дозволу Србије на старом обрасцу са уписаним ЈМБГ.

Од поноћи 31. марта почела је предизборна тишина у Србији.

Предсједница Народне скупштине Србије Маја Гојковић расписала је 2. марта предсједничке изборе за 2. април.

Кандидати за предсједника Србије су Саша Јанковић, Вук Јеремић, Мирослав Паровић, Саша Радуловић, Лука Максимовић (Љубиша Прелетачевић Бели), Александар Вучић, Бошко Обрадовић, Војислав Шешељ, Александар Поповић, Милан Стаматовић и Ненад Чанак.

У други круг, према закону, иде се уколико у првом кругу ниједан кандидат не добије више од половине гласова изашлих бирача. У другом кругу избора учествују два кандидата која су добила највећи број гласова.

Међутим, према свим процјенама и истаживањима другог круга тешко да ће бити, јер све указује да ће предсјендички кандидат СНС Александар Вучић побиједити већ у првом кругу.

(БН/Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар