Имовина већа од 740 милиона долара

Бијела кућа је објавила податке о финансијском стању припадника америчке администрације, према којима ћерка и зет предсједника, који су и његови савјетници, имају више од 740 милиона долара.

Свијет 01.04.2017 | 10:50
Имовина већа од 740 милиона долара
Према подацима Бијеле куће које наводи "Њујорк тајмс", Џерад Кушнер је раније заузимао различите функције у око 200 компанија у сфери грађевинарства које припадају његовој породици. Након што је постао савјетник свог таста он је напустио све дужности, али наставља да добија приход од већине, пише Спутњик.

Иванка Трамп је дала отказе у компанијама у којима је радила, али је сачувала удио у "Трамп интернешенел хотелу", који се налази у Вашингтону. Кушнеров извештај има 54 стране, а у њему се наводи већина имовине које посједују он и његова жена Иванка, међу којима се налази много некретнина вриједних милионе или десетине милиона долара.

Бивши предсједник "Голдман Сакса" и садашњи челник Националног економског савјета Бијеле куће Гери Кон посједује имовину вриједну 230 милиона, али могуће је да вриједи много више. За неке од његови посједа објављено је врло мало информација изузев да вриједе "више од милион долара".



Трампови виши савјетник Стив Бенон, познат и као главни стратег његове администрације, посједује имовину процијењену између 3.3 и 12.6 милиона долара.

Финансијски извештај о предсједнику Трампу и његовом потпредсједнику Мајк Пенсу није издат.

Комитет за етику пажљиво проучава документе који се тичу прихода службеника Беле куће како би открио да ли код некога постоји конфликт интереса. Раније је "Блумберг" објавио да је администрација Доналда Трампа најбогатија у америчкој историји и располаже са око 12 милијарди долара.

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дамир

01.04.2017 09:00

Теско се сиротињи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цео

01.04.2017 09:12

Није лосе, има скоро као Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карл Маркс

01.04.2017 17:16

Могу стицати милионе кад блентави Амери пристају да раде као коњи а ови купе кајмак.

ОДГОВОРИТЕ