Imovina veća od 740 miliona dolara

Bijela kuća je objavila podatke o finansijskom stanju pripadnika američke administracije, prema kojima ćerka i zet predsjednika, koji su i njegovi savjetnici, imaju više od 740 miliona dolara.

Svijet 01.04.2017 | 10:50
Imovina veća od 740 miliona dolara
Prema podacima Bijele kuće koje navodi "Njujork tajms", Džerad Kušner je ranije zauzimao različite funkcije u oko 200 kompanija u sferi građevinarstva koje pripadaju njegovoj porodici. Nakon što je postao savjetnik svog tasta on je napustio sve dužnosti, ali nastavlja da dobija prihod od većine, piše Sputnjik.

Ivanka Tramp je dala otkaze u kompanijama u kojima je radila, ali je sačuvala udio u "Tramp internešenel hotelu", koji se nalazi u Vašingtonu. Kušnerov izveštaj ima 54 strane, a u njemu se navodi većina imovine koje posjeduju on i njegova žena Ivanka, među kojima se nalazi mnogo nekretnina vrijednih milione ili desetine miliona dolara.

Bivši predsjednik "Goldman Saksa" i sadašnji čelnik Nacionalnog ekonomskog savjeta Bijele kuće Geri Kon posjeduje imovinu vrijednu 230 miliona, ali moguće je da vrijedi mnogo više. Za neke od njegovi posjeda objavljeno je vrlo malo informacija izuzev da vrijede "više od milion dolara".



Trampovi viši savjetnik Stiv Benon, poznat i kao glavni strateg njegove administracije, posjeduje imovinu procijenjenu između 3.3 i 12.6 miliona dolara.

Finansijski izveštaj o predsjedniku Trampu i njegovom potpredsjedniku Majk Pensu nije izdat.

Komitet za etiku pažljivo proučava dokumente koji se tiču prihoda službenika Bele kuće kako bi otkrio da li kod nekoga postoji konflikt interesa. Ranije je "Blumberg" objavio da je administracija Donalda Trampa najbogatija u američkoj istoriji i raspolaže sa oko 12 milijardi dolara.

(Sputnjik)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Damir

01.04.2017 09:00

Tesko se sirotinji.

ODGOVORITE
Name

Ceo

01.04.2017 09:12

Nije lose, ima skoro kao Baja.

ODGOVORITE
Name

Karl Marks

01.04.2017 17:16

Mogu sticati milione kad blentavi Ameri pristaju da rade kao konji a ovi kupe kajmak.

ODGOVORITE