Еврокуп - финале: Уникаха одговорила, играће се "мајсторица"!

Екипа двојице српских интернационалаца савладала Валенсију у реваншу, па ће шампион бити одлучен у трећој утакмици, 5. априла. Недовић постигао пет поена, Мусли одмарао због повреде.  Мајсторица: Уникаха вратила серију у Валенсију, путника у Евролигу добијамо у среду! Пет поена Немање Недовића.

Кошарка 31.03.2017 | 23:41
Еврокуп - финале: Уникаха одговорила, играће се "мајсторица"!
Валенсија није искористила "меч лопту", играће се мајсторица!

После пораза у првом мечу финала Еврокупа, Уникаха је скупила редове и узвратила ударац Бојану Дубљевићу и саиграчима. На челу са Џамаром Смитом (20 п), домаћин је у Малаги водио од почетка до краја, за коначних:

УНИКАХА - ВАЛЕНСИЈА 79:71 (21:16, 22:18, 21:17, 15:20)

Од двојице српских интернационалаца у дресу домаћина, наступио је само Немања Недовић и за 15 минута на терену постигао пет поена, уз два скока и четири асистенције, док је Дејан Мусли ван строја од полуфинала.

Са друге стране, Гиљем Вивес (14 п), Дубљевић и Сам Ван Росом (по 11 поена) нису успевали да поведу Валенсију у преокрет, који би јој вечерас донео престижни трофеј.

Дакле, победника Еврокупа даће трећа утакмица, заказана за среду, 5. април у Валенсији. Освајач такмичења добиће вреднију награду од пехара - директан пласман у Евролигу.

Сачекаћемо још пет дана да сазнамо ко је играо најбољу кошарку у Еврокупу ове сезоне. На победу Валесније у првом, одговорила је Унихака у другом сусрету финалне серије „млађег“ ЕЦА такмичења, па ће власник трофеја - а што је још важније, путник у Евролигу од јесени - бити познат после мајсторице, заказане за среду, 5. април.

Уникаха је вечерас у Малаги славила 79:71 и изједначила скор у победама на 1:1. Домаћи састав, који је у Еврокупу пред својим навијачима изгубио само од Ђорђевићевог Бајерна (крајем октобра) и управо Валенсије (средином јануара) све време је контролисао дешавања на паркету, био у константном вођству (највише 14 поена) и заслужио да оде поново у Валеснију.

Уникаху је предводио Џамар Смит (20 поена), док је српски репрезентативац Немања Недовић постигао пет поена (једна двојка, једна тројка из укупно осам покушаја), уз два скока и четири асистенције. За Валенсију је Гилејм Вивес дао 14, а Сем ван Росом иБојан Дубљевић по 11 поена.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар