Evrokup - finale: Unikaha odgovorila, igraće se "majstorica"!

Ekipa dvojice srpskih internacionalaca savladala Valensiju u revanšu, pa će šampion biti odlučen u trećoj utakmici, 5. aprila. Nedović postigao pet poena, Musli odmarao zbog povrede.  Majstorica: Unikaha vratila seriju u Valensiju, putnika u Evroligu dobijamo u sredu! Pet poena Nemanje Nedovića.

Košarka 31.03.2017 | 23:41
Evrokup - finale: Unikaha odgovorila, igraće se "majstorica"!
Valensija nije iskoristila "meč loptu", igraće se majstorica!

Posle poraza u prvom meču finala Evrokupa, Unikaha je skupila redove i uzvratila udarac Bojanu Dubljeviću i saigračima. Na čelu sa Džamarom Smitom (20 p), domaćin je u Malagi vodio od početka do kraja, za konačnih:

UNIKAHA - VALENSIJA 79:71 (21:16, 22:18, 21:17, 15:20)

Od dvojice srpskih internacionalaca u dresu domaćina, nastupio je samo Nemanja Nedović i za 15 minuta na terenu postigao pet poena, uz dva skoka i četiri asistencije, dok je Dejan Musli van stroja od polufinala.

Sa druge strane, Giljem Vives (14 p), Dubljević i Sam Van Rosom (po 11 poena) nisu uspevali da povedu Valensiju u preokret, koji bi joj večeras doneo prestižni trofej.

Dakle, pobednika Evrokupa daće treća utakmica, zakazana za sredu, 5. april u Valensiji. Osvajač takmičenja dobiće vredniju nagradu od pehara - direktan plasman u Evroligu.

Sačekaćemo još pet dana da saznamo ko je igrao najbolju košarku u Evrokupu ove sezone. Na pobedu Valesnije u prvom, odgovorila je Unihaka u drugom susretu finalne serije „mlađeg“ ECA takmičenja, pa će vlasnik trofeja - a što je još važnije, putnik u Evroligu od jeseni - biti poznat posle majstorice, zakazane za sredu, 5. april.

Unikaha je večeras u Malagi slavila 79:71 i izjednačila skor u pobedama na 1:1. Domaći sastav, koji je u Evrokupu pred svojim navijačima izgubio samo od Đorđevićevog Bajerna (krajem oktobra) i upravo Valensije (sredinom januara) sve vreme je kontrolisao dešavanja na parketu, bio u konstantnom vođstvu (najviše 14 poena) i zaslužio da ode ponovo u Valesniju.

Unikahu je predvodio Džamar Smit (20 poena), dok je srpski reprezentativac Nemanja Nedović postigao pet poena (jedna dvojka, jedna trojka iz ukupno osam pokušaja), uz dva skoka i četiri asistencije. Za Valensiju je Gilejm Vives dao 14, a Sem van Rosom iBojan Dubljević po 11 poena.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar