ЕЛ: Звезда - Уникс, реакције... Радоњић: Моји играчи су лавови!

Није још крај, али Радоњић је презадовољан! Тренер Црвене звезде одао је екипи признање на 16 остварених победа у Евролиги 2016/17. О најбољим партијама и различитим тимовима. . .  Милко Бјелица: Заслужили смо ТОП 8! "Пропустили смо неке шансе, али да нам је неко пре почетка сезоне понудио да последња утакмица одлучује – сигурно да бисмо прихватили", поручио је искусни кошаркаш Црвене звезде мтс Милко Бјелица после победе над Униксом.  Симоновић: Греота би била да испадне тим који је са најмањим буџетом прикупио симпатије целе Европе! “Направили смо сјајан резултат у Евролиги“, каже Звездино крило.  Анђушић: Звезда има шансе против Дарушафаке! „Показали су да знају да играју на гостујућим теренима“, рекао је српски бек.

Кошарка 31.03.2017 | 23:10
ЕЛ: Звезда - Уникс, реакције... Радоњић: Моји играчи су лавови!
Дејан Радоњић рекао је после утакмице против Уникса да у себи носи "осећај огромног задовољства" због 16 победа у новом формату Евролиге, који је на почетку сезоне био непознаница за све.

"Нажалост, то није довољно за пласман у Топ 8, иако се сматрало да ће и 14 или 15 донети пролаз. Ту смо, где смо. Имамо много разлога за задовољство наступом у Евролиги, али овог тренутка бих ту застао, јер имамо још један меч до краја такмичења, а пре тога још један, важнији од тог", алудирао је на "мајсторицу" полуфинала плеј-офа АБА лиге против Будућности.

Звезда је пред око 10.000 навијача у Комбанк арени савладала Уникс 83:65, у потенцијално последњем евролигашком мечу на домаћем паркету ове сезоне.

"Мислим да смо одиграли доста добар меч, врло стабилан. Одбрана је била стандардно добра, били смо расположени у нападу и осим проблема са скоком, све смо урадили мање-више добро. Имали смо шут за три поена скоро 60 одсто и успели да савладамо прилично добар Уникс. Одмах премештамо фокус на Будућност".

Радоњић је о лошој првој четвртини рекао да је кривац за то Звездин начин игре и компликовање у нападу, а не посебно добра одбрана Уникса.

Још једном је указао на персоналне проблеме, који се првенствено огледају у неигрању Стефана Јовића због повреде леђа.

"Када смо мало упростили игру, све је изгледало боље. Постоји већ и навика, мисли се да је оно најбоље што смо пружали ове сезоне - оно како увек можемо да играмо. Ово сада није тај исти тим, иако ће увек дати све од себе да уради посао. Можда изгубимо од Дарушафаке. И шта? Мислим да нам је ипак потребно мало реалног гледања на ствари. Разумем људе, али морам да станем мало и у одбрану мојих играча, који се боре као лавови".

Један новинар приметио је да играчи нису претерано славили победу над Униксом и поставио питање да ли је то ствар умора (прошле недеље одигран је пети мини-циклус са две евролигашке утакмице у размаку од 48 сати) или нечега другог.

"Свесни смо свега што смо урадили у Евролиги. Пре почетка сезоне нико није знао како ће ово изгледати. Биће потребно да прође још једна сезона да бисмо могли да поредимо неке ствари... Да ли сам ја разочаран? Не, одушевљен сам!"

Радоњић је додао да ће одлука о месту одигравања "мајсторице" против Будућности бити саопштена у суботу.

"Зна се шта је наш циљ у том дуелу. Где год да се буде играло, амбиција је иста".

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су и 16. победу у Евролиги, али без обзира на нови тријумф - за пласман у наредну фазу такмичења потребно је да славе и на гостовању Дарушафаки.

У необичном мечу против Уникса, црвено-бели су поново одиграли добру одбрану, а за разлику и од неких претходних мечева, и офанзивни "арсенал" је функционисао, ако не рачунамо бледу прву четвртину. То се поправило у наставку за победу резултатом 83:65.

Најефикаснији актер меча био је Милко Бјелица који је "изједначио" свој рекорд сезоне у Евролиги - 19 поена, колико је имао и у поразу од Жалгириса.

"Било је доста падова у току утакмице, али смо на крају показали да смо добра екипа и да је пад форме само пролазан", био је први коментар Милка Бјелице после меча.

Искусни кошаркаш фокус ставља на уторак и меч против Будућности у полуфиналу АБА лиге који ће одлучивати о финалисти овог такмичења. Звезда је повела у серији, али је у међувремену поражена у Подгорици, па одлучује "мајсторица".

"Пре свега треба да се преусмеримо на меч против Будућности, то нам је меч сезоне, и сви знамо шта доноси пораз, а шта победа. Не треба размишљати о даљим утакмицама, главе су ту за Будућност и пробаћемо да поновимо ову партију од вечерас. Енергије нам не фали и ови момци су карактером, али и физички довољно јаки да могу издрже овај ритам", казао је Бјелица.

Звездин (крилни) центар је у последњој деоници, у налету добре енергије, постигао и две тројке.

"Значи ми сигурно на психолошком смислу због самопоуздања. Знам ја добро свој квалитет и драго ми је што сам вечерас то показао и помогао екипи, а надам се да ћу такав допринос имати и против Будућности", навео је он.

На крају је анализирао одличну сезону Црвене звезде у Евролиги, која без обзира на учинак од 16 победа и 13 пораза још увек није обезбедила пласман у наредну фазу такмичења.

"Мислим да је 16 победа у оваквом такмичењу огроман успех. Пред почетак смо прогнозирали много мање и много лошији пласман, али смо показали висок ниво игре током читаве сезоне, побеђивали смо велике екипе и мислим да смо заслужили ТОП8, и да смо на том нивоу, али ситуација је таква каква је...", казао је Бјелица и поручио:

"Пропустили смо неке шансе, али да нам је неко пре почетка сезоне понудио да последња утакмица одлучује – сигурно да бисмо прихватили".

Прогнозе су се мењале како је сезона одмицала, али свакој је заједнички именитељ био тај што се сматрало да са 16 победа Црвена звезда сигурно иде међу осам најбољих у Европу. И сада на конту црвено-белих 16 победа. Ова последња остварена вечерас против Уникса у Београду. Опет није довољно. Шампион Србије и Јадрана ће о својој судбини одлучивати наредне недеље на гостовању код Дарушафаке у Истанбулу.

Између те и ове вечерашње утакмице и окршај са екипом Будућности у полуфиналу Јадранске лиге. Због тога што се баш преко региона иде у Евролигу и наредне сезоне сигурно и битнија утакмице од оне на Босфору. Али та Дарушафака биће прилика да Звезда на најлепши начин заокружи једну предивну сезону.

“Нажалост, дошло је до тога да се ломи у тој једној утакмици. Идемо на ноге стварно јако противнику, који вреди 20.000.000 или 30.000.000 евра и прављен је за сам врх Евролиге. Али ми смо већ прикупили симпатије целе Европе. Направили смо сјајан резултат и то нам је највећа сатисфакција. Идемо тамо да одиграмо још једну мушку утакмицу и да пробамо да победимо“, каже за наш сајт Марко Симоновић после те победе над Униксом.

Нико од навијача Црвене звезде не може да се отме утиску: била би спортска неправда да неко са 16 победа не прође даље?

“Била би стварно греота да не прођемо даље. Свака част Дарушафаки, сјајан су тим, имају сјајног тренера, али стварно би била греота да ми као екипа која је са најмањим буџетом у Евролиги, а не причам ово зато што смо баш ми у питању, да екипа која је са најмањим буџетом покупила толике симпатије да не прође даље... Али кажем, идемо тамо да се боримо“, најављује Симоновић.

О Униксу само кратко... Јер нема сумње да је Будућност у подсвести црвено-белих.

“Одиграли смо добру утакмицу. Врло добру уз све проблеме које смо имали. Показали смо карактер, вратили смо се у ритам, иако лично не мислим да смо ми изгубили нешто што нисмо смели. Изгубили смо тамо у Барселони, па овде против Олимпијакоса, који је по мени један од највећих фаворита за освајање Евролиге. Изгубили смо и од Будућности, али у Подгорици смо увек тешко играли“, смирен је Симоновић пред реванш са црногорским представником у АБА лиги.

Волтерс: Покушавамо да надокнадимо Јовићево неиграње, чека нас забавних седам дана! Американац подвлачи да је фокус на утакмци против Будућности.

Сада када је Стефан Јовић повређен, за Црвену звезду је веома важно да на паркету има расположеног Нејта Волтерса.

Он је у победи против Уникса, показао да може да одигра квалитетне минуте, а управо таква игра ће му бити више него потребна у мечу против Будућности у уторак у којој се решава пролазак у финале АБА лиге.

Као и целом тиму, и њему је на овом мечу кренуло набоље у нападу.

„Последњих пар утакмица смо одиграли лоше у нападу, добро је што смо погодили неколико шутева из даљине. Сигурно ћемо се боље осећати због тога. Имаћемо мало више енергије. Био је ово добар дан за нас“, рекао је Волтерс после победе над Униксом.  

У другој четвртини, Звезда је почела много боље да игра него у првој. Шта је узрок томе?

„Мислим да смо играли бољу одбрану и мало брже у нападу. Трудили смо се да будемо што агресвнији. Имали смо неке остворене шутеве и погодили. Мало смо боље делили лопту између себе него у претходних неколико утакмица“.

Јасно је да без Стефана највећи терет организације игре пада управо на тебе и на Џенкинса. Како се осећаш и да ли ти је пријатено у тој улози?

„Стефан је фантастичан плејмејкер. У последње време има проблема са повредом и тешко игра. Ја и Чарлс, а и остатак тима, покушавамо то да надокнадимо. Пре свега у нападу, са што више додавања. Трудимо се да играмо што брже можемо. Наредних седам дана очекују нас две изузетно битне утакмице у АБА лиги и Евролиге. Прво морамо да се фокусирамо на уторак. То је огромна утакмица и морамо да победимо у том мечу. Биће то забавних седам дана...“, закључио је Звездин Американац. 

Није  Данило Анђушић био на свом нивоу против Звезде. Постигао је само тројку на крају прве четвртине и ту стао. Српски бек и некадашњи члан Партизана је реално оценио меч у Комбак Арени.

„Ова утакмица није имала резултатски значај. Али смо ми дошли да играмо на победу, ближи се крај регуларног дела Евролиге и ВТБ лиге. И хтели смо да се што боље спремимо за плеј-оф. Међутим, нисмо одговорили у одређеним тренуцима на Звездину игру. Заслужено смо поражени“, рекао је Анђушић.

Потом је говорио о Звездиним шансама у одлучујућем мечу.

„Биће тешко, Дарушафака је у одличној форми. Везала је пар победа и неће им бити лако у Истанбулу. Верујем да имају шансе. Били су добри ове сезоне, и то не само на домаћем терену. И на страни су остварили победе. Имају шансе.“.

Анђушић прати дешавања у региону, посебно у бившем клубу.

„Кад год сам у могућности пратим дешавања. Гледам Евролигу и наравно Партзиан. Драго ми је да су показали да могу да стигну до финала и самог краја. Драго ми је због момака, јер видим да се боре. Волео бих да их видим у финалу и да буде дерби. То ће бити сјајно за љубитеље кошарке. Биће неизвесно у том случају. Феноменалан осећај је играти у Београду. Нисам био пред мојом публиком, али драго ми је што сам дошао овде. Надам се да ћу једног дана играти против свог клуба“,  рекао је Анђушић и напоменуо да не размишља о одласку из Уникса пошто има још годину дана уговора са тим клубом.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар