Ботови Флорентина Переза!

Новинарима 300. 000 да нападају по команди, Анчелоти на мети због Бејла! Корупционашка афера у Шпанији открила и закулисне радње у Реалу!

Фудбал 02.04.2017 | 17:30
Ботови Флорентина Переза!
“Операција Пуницо“. Корупционашки скандал који недељама потреса Шпанију. Дневна политика. Није то тема за овај сајт. Али малим делом јесте, јер је један од главних актера целог процеса, извесни Алехандро де Педро, био “ударник“ Флорентина Переза са задатком да брани Реал и по потреби - напада све оне који сметају председнику Краљевског клуба.

Де Педро је за ту услугу добио 300.000 евра, а званично образложење је било да је његов задатак био да побољша статус Реала на друштвеним мрежама. И у Шпанији и у иностранству. Уговор је потписан септемрба 2013. године.

Потези Реалове управе по правилу су хваљени. Али не само то. Де Педро је у сарадњи са новинаром Хавијером Иглесијасом основао наводно независни сајт диариобернабеу.цомна коме је вршен притисак на судије, посебно оне које су арбитрирале на утакмицама са Барселоном, па и тренера Карла Анчелотија. Измишљени ликови потом су шеровали сав тај садржај по друштвеним мрежама како би се ширила Реалова пропаганда.

Сајт више није у функцији, али судски процес у поменутој Пуницо афери открили су како је све функционисало. Де Педро је редовно извештавао Переза о текстовима који су излазили, док је први човек Реала и сам повремено слао “идеје“ које би требало обрадити. Сајт елдиарио.ессве их је објавио.

Посебно занимљива била је збрка око Герета Бејла, који је блистао код Анчелотија у дебитантској сезони у Мадриду. Али како је стигао последњег дана прелазног рока, притом без тренинга јер је штрајком издејствовао одлазак из Тотенхема, италијански стратег га је лагано уводио у ритам. Перез је био нестрпљив, па је преко сајта диариобернабеу.цомкритиковао шефа струке. Чим би Анчелоти на пар утакмица одмарао Бејла новинар Иглесијасје протестовао и на тренеровим конференцијама за медије запиткивао: де ли је превелик луксуз да играч од 99.000.000 евра - ту суму помиње Диарио - седи на клупи.

На мети је био и Перезов претходник у председничкој фотељи Рамон Калдерон, па и познати судија Ундијано Маљенко због одлука на Ел Класику који је Барса добила са 4:3.

“Добро вече преси (председниче). Пратимо причу о судијама, са посебним акцентом на фотографију на којој се види да је Бускетс шутнуо Пепеа у главу“, јављао се Де Педро марта 2014. године.



Наредног дана освануо је текст са насловом: “Реал је навикао да против Барселоне игра са десеторицом“.

У каснијим СМС порукама, сам Перез сумња у делотворност целог пројекта, баш зато што су сви схватили да је сајт клупско гласило. Касније се од пројекта и одустало. На суду је причао како ни не познаје Хавијера Иглесијаса, како цео овај случај није толико битан јер Реал има “на хиљаде таквих сајтова“, али је потом изразио жаљење што је уопште улазио у целу причу, јер је “човек који се нама представио експерт на крају учествовао у делима које каљају Реалово име“.

Хавијер Иглесијас, који сада ради за ОК Диарио, признао је да је био на Реаловом платном списку и оценио да је у таквим околностима сасвим нормално да пише оно што се од њега тражи.

Сам Анчелоти је рекао да нико из Реала није ни покушао да у директним разговорима утиче на његов избор тима, те да не зна ништа о спорном сајту и притисцима који су ишли преко њега. Упитан да прокоментарише суму од 300.000 евра годишње колико је Реал плаћаоДе Педру и Иглесијасу у шали је рекао: “Скупи неки новинари“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар