Супер Копа Америка 2019. године! Позивнице за Шпанију, Француску, Португалију и Италију!

Првенство Јужне Америке уз неке од најјачих европских селекција.

Фудбал 02.04.2017 | 17:00
Супер Копа Америка 2019. године! Позивнице за Шпанију, Француску, Португалију и Италију!
Последњи шампиона Јужне Америке који ће се играти непарним годинама. Издање за 2019. годину. Бразилски Глобоеспорте, један од најпоузданијих извора на планети, сазнаје да то неће бити једина промена. Штавише, челници Комнебола планирају да Копа Америка 2019. учине најсензационалнијим у вековној историји тог такмичења.

Глобо, наиме, пише да ће позивнице за учешће на том турниру отићи и на адресе четири европска савеза. И то не било која. Идеја је да се јужноамеричким селекцијама придруже репрезентације Шпаније, Португалије, Француске и Италије!

Није то баш ни толика новина. Мексико, САД и Јапан одавно су дебитовали на првенству Јужне Америке иако географски ту не припадају. Шпанци су више пута позивани, али се ниједном нису одазвали. Можда ће се  предомислити ако из Француске, Португале и Италије стигну позитивни одговори.

Турнир би у том случају био проширен са 12 на 16 учесника: 10 из Јужне Африке, поменуте четири европске велесиле, уз САД и Мексико. Јапан би наравно био заинтересован и можда ускочио ако неко од ових шест “уљеза“ откаже.

Глобо такође пише и да ће Копа Америка за 2019. бити последње које ће се играти непарним годинама. Већ од 2020, када ће други пут у историји домаћин наводно бити САД, Копа Америка ће се поклапати са Европским првенствима.

Клубовима би свакако било лакше.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар