Super Kopa Amerika 2019. godine! Pozivnice za Španiju, Francusku, Portugaliju i Italiju!

Prvenstvo Južne Amerike uz neke od najjačih evropskih selekcija.

Fudbal 02.04.2017 | 17:00
Super Kopa Amerika 2019. godine! Pozivnice za Španiju, Francusku, Portugaliju i Italiju!
Poslednji šampiona Južne Amerike koji će se igrati neparnim godinama. Izdanje za 2019. godinu. Brazilski Globoesporte, jedan od najpouzdanijih izvora na planeti, saznaje da to neće biti jedina promena. Štaviše, čelnici Komnebola planiraju da Kopa Amerika 2019. učine najsenzacionalnijim u vekovnoj istoriji tog takmičenja.

Globo, naime, piše da će pozivnice za učešće na tom turniru otići i na adrese četiri evropska saveza. I to ne bilo koja. Ideja je da se južnoameričkim selekcijama pridruže reprezentacije Španije, Portugalije, Francuske i Italije!

Nije to baš ni tolika novina. Meksiko, SAD i Japan odavno su debitovali na prvenstvu Južne Amerike iako geografski tu ne pripadaju. Španci su više puta pozivani, ali se nijednom nisu odazvali. Možda će se  predomisliti ako iz Francuske, Portugale i Italije stignu pozitivni odgovori.

Turnir bi u tom slučaju bio proširen sa 12 na 16 učesnika: 10 iz Južne Afrike, pomenute četiri evropske velesile, uz SAD i Meksiko. Japan bi naravno bio zainteresovan i možda uskočio ako neko od ovih šest “uljeza“ otkaže.

Globo takođe piše i da će Kopa Amerika za 2019. biti poslednje koje će se igrati neparnim godinama. Već od 2020, kada će drugi put u istoriji domaćin navodno biti SAD, Kopa Amerika će se poklapati sa Evropskim prvenstvima.

Klubovima bi svakako bilo lakše.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar