Анализа: Љајић прокоцкао и Михино поверење!

Милан или гомила новца, све зависи од Кинеза. . .  Тек му је 25 година, рано је да крене путем којим се креће пред крај каријере.

Фудбал 02.04.2017 | 16:30
Анализа: Љајић прокоцкао и Михино поверење!
Прекипело је и Синиши Михајловићу. Адем Љајић је још једног тренера довео до ивице стрпљења. Скоро је извесно да ће Љајић наредног лета напустити Торино јер није испунио очекивамња Синише Михајловића.

Српски тренер је бесан на земљака којем је дуго веровао, али му овај није узвратио на терену. Миха је летос инсистирао на Љајићевом доласку и успео да га узме Селти испред носа. Чак је офанзивни везиста добро почео каријеру у новом клубу, одиграо одличну прву полусезону, али од Нове године показује стар знаке слабости и тек на махове је играо на нивоу очекивања.

Индоленција, незаинтересованост, тврдоглавост су до сада Лајића коштали веће каријере. У Фиорентини је имао скандал са Делијом Росијем, у Роми су га се врло брзо одрекли, Интер није желео да га задржи а сада и у Торину гледају како да окончају сарадњу.

Љајић је на продају наредног лета, поготово што је са 1.400.000 евра годишње најплаћенији играч Торина и велико оптерећење за клупски буџет. Иако има осам голова и 10 асистенција од почетка сезоне, Љајић је прокоцкао добар део поверења СинишеМихајловића у последње време.

Данас су се појавиле спекуалције да је Милан заинтерсеован за Љајића ако не успе да задржи Ђерара Деулофеуа. Шпанац се сјајним играма од јануарског доласка на позајмицу из Евертона, изборио чак и за ново интересовање своје Барселоне. Росонери ће га тешко задржати, а Галијани је обновио интерес за Љајићем који му је одавно „тиха патња“. Међутим, та прича ће зависити и од епилога око доласка кинеских власника у Милан.

Али то нису једини Кинези који би могли да одлучују о Љајићевој судбини. Према последњим информацијама са Апенина, Љајић би на крају сезоне могао да се пресели управо у Кину. Неки од тамошњих клубова су спремни да му понуде богат уговор, који далеко надмашује оно што би могао да заради у Италији.

Међутим, тек му је 25 године, у Кину углавном иду играчи на заласку каријере, а луцидни Пазарац би могао још много да пружи у Европи јер је играч специфичног квалитета и племенитог кова. Ако прележи дечје болести које трају и предуго...  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар