Analiza: Ljajić prokockao i Mihino poverenje!

Milan ili gomila novca, sve zavisi od Kineza. . .  Tek mu je 25 godina, rano je da krene putem kojim se kreće pred kraj karijere.

Fudbal 02.04.2017 | 16:30
Analiza: Ljajić prokockao i Mihino poverenje!
Prekipelo je i Siniši Mihajloviću. Adem Ljajić je još jednog trenera doveo do ivice strpljenja. Skoro je izvesno da će Ljajić narednog leta napustiti Torino jer nije ispunio očekivamnja Siniše Mihajlovića.

Srpski trener je besan na zemljaka kojem je dugo verovao, ali mu ovaj nije uzvratio na terenu. Miha je letos insistirao na Ljajićevom dolasku i uspeo da ga uzme Selti ispred nosa. Čak je ofanzivni vezista dobro počeo karijeru u novom klubu, odigrao odličnu prvu polusezonu, ali od Nove godine pokazuje star znake slabosti i tek na mahove je igrao na nivou očekivanja.

Indolencija, nezainteresovanost, tvrdoglavost su do sada Lajića koštali veće karijere. U Fiorentini je imao skandal sa Delijom Rosijem, u Romi su ga se vrlo brzo odrekli, Inter nije želeo da ga zadrži a sada i u Torinu gledaju kako da okončaju saradnju.

Ljajić je na prodaju narednog leta, pogotovo što je sa 1.400.000 evra godišnje najplaćeniji igrač Torina i veliko opterećenje za klupski budžet. Iako ima osam golova i 10 asistencija od početka sezone, Ljajić je prokockao dobar deo poverenja SinišeMihajlovića u poslednje vreme.

Danas su se pojavile spekualcije da je Milan zainterseovan za Ljajića ako ne uspe da zadrži Đerara Deulofeua. Španac se sjajnim igrama od januarskog dolaska na pozajmicu iz Evertona, izborio čak i za novo interesovanje svoje Barselone. Rosoneri će ga teško zadržati, a Galijani je obnovio interes za Ljajićem koji mu je odavno „tiha patnja“. Međutim, ta priča će zavisiti i od epiloga oko dolaska kineskih vlasnika u Milan.

Ali to nisu jedini Kinezi koji bi mogli da odlučuju o Ljajićevoj sudbini. Prema poslednjim informacijama sa Apenina, Ljajić bi na kraju sezone mogao da se preseli upravo u Kinu. Neki od tamošnjih klubova su spremni da mu ponude bogat ugovor, koji daleko nadmašuje ono što bi mogao da zaradi u Italiji.

Međutim, tek mu je 25 godine, u Kinu uglavnom idu igrači na zalasku karijere, a lucidni Pazarac bi mogao još mnogo da pruži u Evropi jer je igrač specifičnog kvaliteta i plemenitog kova. Ako preleži dečje bolesti koje traju i predugo...  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar