Вељко Мршић: Очекујем фер и поштено суђење против Партизана!

Тренер Цедевите Вељко Мршић очекује да ће судије поштовати и судити по правилима у трећем мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге између његове екипе и Партизана.

Кошарка 01.04.2017 | 09:15
Вељко Мршић: Очекујем фер и поштено суђење против Партизана!
Цедевита је прошле суботе у Београду имала прилику да у две утакмице избори пласман у финале регионалног такмичења, али је кошем Вилијама Хечера у последњим секундама утакмице Партизан изборио мајсторицу. Упркос поразу, Мршић је после утакмице честитао својим играчима.

"На њихову допуштену агресивност нисмо добро одговорили, једино ми је то жао. Изузетно је важна ствар да смо дошли у прилику да победимо у оној атмосфери. Уверен сам да ћемо доћи у прилику да им узвратимо на исти начин", изјавио је Мршић и додао:

"Критеријум је био какав одговара Партизану. Али, једно је критеријум, а друго правила. Ако је нешто фаул, онда је фаул. Искрено се надам да ћемо се држати правила. Ко год да суди, једино је важно да суди према правилима. Могу и судије да погреше, као што грешимо и ми, али правила су јасна и треба их се придржавати. Сигурно има квалитетних судија који то могу да одсуде. Видели смо, у Подгорици је било врхунско суђење. Нема разлога да не буде и овде".

Трећа утакмица игра се у недељу у Загребу, а првобитно је требало да се игра дан раније.

"Јако нам је добро дошло што је утакмица померена за један дан, јер смо данас први пут били комплетни на тренингу, свих 12 играча, и то нас чини срећним. Сви ћемо бити спремни за окршај у недељу и даћемо све од себе да победимо и пласирамо се у финале", закључио је тренер Цедевите.

Кошаркаш Марко Араповић с нестрпљењем очекује да истрчи на терен Дома спортова.

"Трећа, најслађа утакмица и још се игра кући. Не може боље од тога. Биће пуна дворана. С обзиром да смо изгубили прошлу, бићемо још мотивисанији. Тамо смо лоше реаговали пред њиховом публиком, изгубили смо превише лопти. Желимо то да исправимо и још пар одбрамбених и нападачких сегмената. Бићемо пуно бољи него што смо били тамо. Позивам људе да додју у што већем броју, јер увек је гушт играти пред пуном двораном",рекао је он.

Он је истакао да не верује у причу о томе да Партизан нема шта да изгуби.

"Мислим да ће они бити максимално мотивисани. Нико не може да уђе у овакву утакмицу са ставом да нема шта да изгуби. Кључ је да дођемо с правом количином мотивације и жељом да не изгоримо. Нема рецепта како то постићи, то је различито од играча до играча. Ми ћемо и даље давати све од себе у свакој утакмици до краја сезоне, колико год да их још буде", додао је.

Меч између Цедевите и Партизана игра се у недељу у дворани 2 Дома спортова од 19.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар