Veljko Mršić: Očekujem fer i pošteno suđenje protiv Partizana!

Trener Cedevite Veljko Mršić očekuje da će sudije poštovati i suditi po pravilima u trećem meču polufinala plej-ofa ABA lige između njegove ekipe i Partizana.

Košarka 01.04.2017 | 09:15
Veljko Mršić: Očekujem fer i pošteno suđenje protiv Partizana!
Cedevita je prošle subote u Beogradu imala priliku da u dve utakmice izbori plasman u finale regionalnog takmičenja, ali je košem Vilijama Hečera u poslednjim sekundama utakmice Partizan izborio majstoricu. Uprkos porazu, Mršić je posle utakmice čestitao svojim igračima.

"Na njihovu dopuštenu agresivnost nismo dobro odgovorili, jedino mi je to žao. Izuzetno je važna stvar da smo došli u priliku da pobedimo u onoj atmosferi. Uveren sam da ćemo doći u priliku da im uzvratimo na isti način", izjavio je Mršić i dodao:

"Kriterijum je bio kakav odgovara Partizanu. Ali, jedno je kriterijum, a drugo pravila. Ako je nešto faul, onda je faul. Iskreno se nadam da ćemo se držati pravila. Ko god da sudi, jedino je važno da sudi prema pravilima. Mogu i sudije da pogreše, kao što grešimo i mi, ali pravila su jasna i treba ih se pridržavati. Sigurno ima kvalitetnih sudija koji to mogu da odsude. Videli smo, u Podgorici je bilo vrhunsko suđenje. Nema razloga da ne bude i ovde".

Treća utakmica igra se u nedelju u Zagrebu, a prvobitno je trebalo da se igra dan ranije.

"Jako nam je dobro došlo što je utakmica pomerena za jedan dan, jer smo danas prvi put bili kompletni na treningu, svih 12 igrača, i to nas čini srećnim. Svi ćemo biti spremni za okršaj u nedelju i daćemo sve od sebe da pobedimo i plasiramo se u finale", zaključio je trener Cedevite.

Košarkaš Marko Arapović s nestrpljenjem očekuje da istrči na teren Doma sportova.

"Treća, najslađa utakmica i još se igra kući. Ne može bolje od toga. Biće puna dvorana. S obzirom da smo izgubili prošlu, bićemo još motivisaniji. Tamo smo loše reagovali pred njihovom publikom, izgubili smo previše lopti. Želimo to da ispravimo i još par odbrambenih i napadačkih segmenata. Bićemo puno bolji nego što smo bili tamo. Pozivam ljude da dodju u što većem broju, jer uvek je gušt igrati pred punom dvoranom",rekao je on.

On je istakao da ne veruje u priču o tome da Partizan nema šta da izgubi.

"Mislim da će oni biti maksimalno motivisani. Niko ne može da uđe u ovakvu utakmicu sa stavom da nema šta da izgubi. Ključ je da dođemo s pravom količinom motivacije i željom da ne izgorimo. Nema recepta kako to postići, to je različito od igrača do igrača. Mi ćemo i dalje davati sve od sebe u svakoj utakmici do kraja sezone, koliko god da ih još bude", dodao je.

Meč između Cedevite i Partizana igra se u nedelju u dvorani 2 Doma sportova od 19.00.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar