Анализа: Анчелотијев Бајерн - то је бетонски зид!

Међу најбољим одбранама у Европи је шпански Виљареал.

Фудбал 01.04.2017 | 00:05
Анализа: Анчелотијев Бајерн - то је бетонски зид!
Полако, али сигурно приближавамо се крају клупске фудбалске сезоне у Европи, па је можда и добар тренутак да се осврнемо на неке занимљиве бројке. Рецимо, ко има најбољу одбрану у досадашњем току сезоне у лигама петице.

А на првом месту је, без конкуренције, минхенски Бајерн који је примио само 13 голова на 25 утакмица у Бундеслиги. Очигледно је да је Карло Анчелоти озбиљно “затегао“ одбрану Бајерна ове сезоне. Гледано педантним оком статистике, испада да шампион Немачке просечно прима 0,52 гола по утакмици у Бундеслиги.

Нимало изненађујуће, на другој позицији је Јувентус, а шампион Италије такође има завидан просек. Стара дама је у Серији А до сада одиграла 29 утакмица и примила 19 голова. Другим речима, легендарни Ђанлуиђи Буфон капитулира у просеку 0,66 пута по утакмици.

Одмах иза најтрофејнијег италијанског клуба на овој табели је француски шампион Пари Сен Жермен. Свеци из Париза су примили 21 погодак на 30 мечева Лиге 1, односно у просеку 0,70.

Најпријатније изненађење, без икакве дилеме, је шпански Виљареал који је дошао до места број четири. Жута подморница баш добро вози ове сезоне када је у питању дефанзива.Мусаћо и другови су капитулирали 20 пута на 28 мечева. Они представљају најбољу одбрану Примере ове сезоне, а просечно примају 0,71 гол по утакмици.

У самом врху, односно на петом месту ове листе налази се лидер енглеске Премијер лиге. И ту је, попут Бајерна, Италијан, скоцкао одличну одбрану. Екипа Антонија Контеа је на 28 мечева примила 21 гол, а то у просеку износи 0,75 погодака по утакмици.

Иако многи кажу да је статистика као бикини, овде је ипак јасно да нема лажи, нема преваре. Јер три од пет екипа је на путу да освоји титуле првака, а то би могао да уради и Пари Сен Жермен.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар