Analiza: Ančelotijev Bajern - to je betonski zid!

Među najboljim odbranama u Evropi je španski Viljareal.

Fudbal 01.04.2017 | 00:05
Analiza: Ančelotijev Bajern - to je betonski zid!
Polako, ali sigurno približavamo se kraju klupske fudbalske sezone u Evropi, pa je možda i dobar trenutak da se osvrnemo na neke zanimljive brojke. Recimo, ko ima najbolju odbranu u dosadašnjem toku sezone u ligama petice.

A na prvom mestu je, bez konkurencije, minhenski Bajern koji je primio samo 13 golova na 25 utakmica u Bundesligi. Očigledno je da je Karlo Ančeloti ozbiljno “zategao“ odbranu Bajerna ove sezone. Gledano pedantnim okom statistike, ispada da šampion Nemačke prosečno prima 0,52 gola po utakmici u Bundesligi.

Nimalo iznenađujuće, na drugoj poziciji je Juventus, a šampion Italije takođe ima zavidan prosek. Stara dama je u Seriji A do sada odigrala 29 utakmica i primila 19 golova. Drugim rečima, legendarni Đanluiđi Bufon kapitulira u proseku 0,66 puta po utakmici.

Odmah iza najtrofejnijeg italijanskog kluba na ovoj tabeli je francuski šampion Pari Sen Žermen. Sveci iz Pariza su primili 21 pogodak na 30 mečeva Lige 1, odnosno u proseku 0,70.

Najprijatnije iznenađenje, bez ikakve dileme, je španski Viljareal koji je došao do mesta broj četiri. Žuta podmornica baš dobro vozi ove sezone kada je u pitanju defanziva.Musaćo i drugovi su kapitulirali 20 puta na 28 mečeva. Oni predstavljaju najbolju odbranu Primere ove sezone, a prosečno primaju 0,71 gol po utakmici.

U samom vrhu, odnosno na petom mestu ove liste nalazi se lider engleske Premijer lige. I tu je, poput Bajerna, Italijan, skockao odličnu odbranu. Ekipa Antonija Kontea je na 28 mečeva primila 21 gol, a to u proseku iznosi 0,75 pogodaka po utakmici.

Iako mnogi kažu da je statistika kao bikini, ovde je ipak jasno da nema laži, nema prevare. Jer tri od pet ekipa je na putu da osvoji titule prvaka, a to bi mogao da uradi i Pari Sen Žermen.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar