''САД и Русија у лошим односима''

Портпарол руског предсједника Владимира Путина изјавио је да су односи САД и Русије на веома ниском нивоу, оцијенивши да су можда и на нижем нивоу него у вријеме непријатељстава између Вашингтона и Москве током Хладног рата.

Свијет 31.03.2017 | 16:02
''САД и Русија у лошим односима''
Песков је у емисији "Добро јутро, Америко" телевизије "Еј-Би-Си" наводе о мјешању Русије у прошлогодишње предсједничке изборе у САД назвао "лажним вијестима", преноси АП.

На питање водитеља да ли је у току "нови Хладни рат", Песков је одговорио са "Па, можда је и горе".

Портпарол Кремља је рекао да је актуелно захлађење односа у највећој мјери изазвала одлука администрације бившег предсједника Барака Обаме о протјеривању руских дипломата и запљени имовине због наводног хаковања америчких политичких институција.

Песков је казао и да руски званичници нису забринути због онога што би могло да се појави током било каквог свједочења у Конгресу отпуштеног Трамповог савјетника за националну безбједност Мајкла Флина.

Према тврдњи Пескова, "нема никаквих доказа" о било каквим нерегуларностима.

Иначе, Транп је подржао спремност свог бившег савјетника за националну безбједност Мајкла Флина да свједочи у оквиру истраге Конгреса о потенцијалним везама између Трампове кампање и Русије.

Флин је раније данас рекао да ће свједочити у замјену за имунитет од кривичног гоњења.

"Мајкл Флин треба да затражи имунитет у овом лову медија, демократа на вјештице (изговору за велики губитак на изборима) историјских размјера", написао је Трамп на Твитеру.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ко вас јббе

31.03.2017 15:22

Само ако мозете нити тихи, знаци ратујте измедзу себе а да друге немјесате.

ОДГОВОРИТЕ