''SAD i Rusija u lošim odnosima''

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina izjavio je da su odnosi SAD i Rusije na veoma niskom nivou, ocijenivši da su možda i na nižem nivou nego u vrijeme neprijateljstava između Vašingtona i Moskve tokom Hladnog rata.

Svijet 31.03.2017 | 16:02
''SAD i Rusija u lošim odnosima''
Peskov je u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" televizije "Ej-Bi-Si" navode o mješanju Rusije u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD nazvao "lažnim vijestima", prenosi AP.

Na pitanje voditelja da li je u toku "novi Hladni rat", Peskov je odgovorio sa "Pa, možda je i gore".

Portparol Kremlja je rekao da je aktuelno zahlađenje odnosa u najvećoj mjeri izazvala odluka administracije bivšeg predsjednika Baraka Obame o protjerivanju ruskih diplomata i zapljeni imovine zbog navodnog hakovanja američkih političkih institucija.

Peskov je kazao i da ruski zvaničnici nisu zabrinuti zbog onoga što bi moglo da se pojavi tokom bilo kakvog svjedočenja u Kongresu otpuštenog Trampovog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina.

Prema tvrdnji Peskova, "nema nikakvih dokaza" o bilo kakvim neregularnostima.

Inače, Tranp je podržao spremnost svog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina da svjedoči u okviru istrage Kongresa o potencijalnim vezama između Trampove kampanje i Rusije.

Flin je ranije danas rekao da će svjedočiti u zamjenu za imunitet od krivičnog gonjenja.

"Majkl Flin treba da zatraži imunitet u ovom lovu medija, demokrata na vještice (izgovoru za veliki gubitak na izborima) istorijskih razmjera", napisao je Tramp na Tviteru.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ko vas jbbe

31.03.2017 15:22

Samo ako mozete niti tihi, znaci ratujte izmedzu sebe a da druge nemjesate.

ODGOVORITE