Табела НБА лиге и плате играча - ниђе везе!

Како изгледају табеле победа и пораза и висине примања НБА звезда, када се упореде? Има јако занимљивих примера.

Кошарка 01.04.2017 | 18:45
Табела НБА лиге и плате играча - ниђе везе!
Прича о платама играча и селари кепу у НБА лиги присутна је свакодневно, као и прича о статистикама, рекордима, традицијама, подвизима, итд.

То је лига играча и то се не крије.

Колико број трипл-даблова, толико вас у јавности одређује и висина примања.

Међутим, какав је однос између резултата које ове сезоне постижу НБА тимови и висине плата које су одредили својим играчима? Занимљиво поређење…

Већ на "прво око" може да се примети да је Кливленд ове сезоне потрошио 48 милиона долара више на плате играча од Јуте, а остварио једну победу више, као и да је Торонто "ту негде" на обе табеле. Код Бруклина, Филаделфије и Финикса може се повући паралела између скромних могућности и скромних плата (у поређењу са водећима), али се то не може рећи за Орландо који има 27. скор у лиги, а девети најоптерећенији селари кеп.

Детроит можда неће ни у плејоф, али је зато трећи у лиги по висини примања, док ће Портланд можда на мала врата у доигравање, а први је иза Кливленда на десној листи.

Који су вама примери занимљиви из овог поређења?

П. С. Бобан Марјановић ове сезоне зарадиће 5.628.000 долара, што га чини осмим најбоље плаћеним играчем Детроит Пистонса и 181. у лиги. Немања Бјелица према уговору са Минесота Тимбервулвсима зарадиће 3.800.000 долара, према чему је десети најплаћенији играч екипе и 231. у лиги. Никола Јокић, прва звезда Денвер Нагетса и један од офанзивно најпродуктивнијих играча лиге, има плату од 1.358.500 долара, што га чини 16. најбоље плаћеним играчем екипе и 363. у НБА лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар