Tabela NBA lige i plate igrača - niđe veze!

Kako izgledaju tabele pobeda i poraza i visine primanja NBA zvezda, kada se uporede? Ima jako zanimljivih primera.

Košarka 01.04.2017 | 18:45
Tabela NBA lige i plate igrača - niđe veze!
Priča o platama igrača i selari kepu u NBA ligi prisutna je svakodnevno, kao i priča o statistikama, rekordima, tradicijama, podvizima, itd.

To je liga igrača i to se ne krije.

Koliko broj tripl-dablova, toliko vas u javnosti određuje i visina primanja.

Međutim, kakav je odnos između rezultata koje ove sezone postižu NBA timovi i visine plata koje su odredili svojim igračima? Zanimljivo poređenje…

Već na "prvo oko" može da se primeti da je Klivlend ove sezone potrošio 48 miliona dolara više na plate igrača od Jute, a ostvario jednu pobedu više, kao i da je Toronto "tu negde" na obe tabele. Kod Bruklina, Filadelfije i Finiksa može se povući paralela između skromnih mogućnosti i skromnih plata (u poređenju sa vodećima), ali se to ne može reći za Orlando koji ima 27. skor u ligi, a deveti najopterećeniji selari kep.

Detroit možda neće ni u plejof, ali je zato treći u ligi po visini primanja, dok će Portland možda na mala vrata u doigravanje, a prvi je iza Klivlenda na desnoj listi.

Koji su vama primeri zanimljivi iz ovog poređenja?

P. S. Boban Marjanović ove sezone zaradiće 5.628.000 dolara, što ga čini osmim najbolje plaćenim igračem Detroit Pistonsa i 181. u ligi. Nemanja Bjelica prema ugovoru sa Minesota Timbervulvsima zaradiće 3.800.000 dolara, prema čemu je deseti najplaćeniji igrač ekipe i 231. u ligi. Nikola Jokić, prva zvezda Denver Nagetsa i jedan od ofanzivno najproduktivnijih igrača lige, ima platu od 1.358.500 dolara, što ga čini 16. najbolje plaćenim igračem ekipe i 363. u NBA ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar