Федал и у Мајамију? Е, то ћемо тек видјети...!

Роџер Федерер тешком муком изборио пласман у полуфинале мастерса у Мајамију, где га чека онај који га је пустио у Индијан Велсу, и који је, као и Швајцарац, спасао три меч лопте у четвртфиналу.

Тенис 31.03.2017 | 13:15
Федал и у Мајамију? Е, то ћемо тек видјети...!
Публика у Мајамију уживала је у мечевима четвртфинала, у којима су Роџер Федерер, а потом и Ник Кирјос, успели да се спасу са ивице провалије.

Роџер Федерер после праве драме је савладао Томаша Бердиха резултатом 6:2, 3:6 7:6 (8:6), након два сата рововске борбе и три спасене меч лопте!

"Претходних година овде сам претрпео неке тешке поразе, баш против Томаша, или Нишикорија, и то вам увек остане у глави. Због тога ми је драго што сам данас успео. Дефинитивно сам имао и среће на крају, али мислим да сам показао и велико срце. Борио сам се кад је Томаш појачао игру и на крају сам успео да изађем из меча као победник", рекао је Федерер после тријумфа.

Он је изборио седми пут у каријери пласман у полуфинале Мајамија, прво од 2011. године, где ће се састати са Ником Кирјосом.

17. у 2017.

Роџер Федерер је победом над Томашом Бердихом стигао до импозантног низа у 2017. години. Он је већ уписао 17 победа, уз само један пораз, што му је најбољи старт сезоне још од 2006. године. Једини пораз задао му је Евгениј Доској, 116. играч света у другом колу турнира у Дубаију.

Аустралијанац је у последњем четвртфиналу, такође у три сета, елиминисао Александра Зверева, и то после преокрета, и, такође, три спасене меч лопте - 4:6, 7:6 (11:9), 6:3.

Федерер и Кирјос коначно ће се састати ове сезоне, након што је Аустралијанац без борбе предао заказани дуел у четвртфиналу Индијан Велса, пре две недеље.

Кирјос је претходно само једном играо против Федерера - на турниру у Мадриду пре две године, и однео победу у епском мечу у којем су одиграна три тај брејка.

Федерер је пред заказани дуел са Кирјосом углавном одговарао питањима, свестан да од наредног младог ривала може свашта да очекује.

"Сви ти млади играчи који долазе воле игру на великој позорници, али је питање колико они могу да прикажу на сваком мечу? Како се њихов ум и тело сналазе кроз стрес који им доноси сваки наредни меч и како они то доживљавају? Једне недеље осећај се сјајно, друге играш лошије, и то су нормалне ствари када си млад и недовољно искусан играч и када још увек покушаваш да пронађеш подлогу која ти највише одговара и како да играш против одређених играча...", рекао је Федерер, који је последњи пут славио у Мајамију пре 11 година, када је везао тријумфе на том турниру у Индијан Велсу, други пут у низу.

Ако са успехом заврши полуфинални дуел, један од најбољих играча свих времена за титулу би могао да се бори са Рафаелом Надалом, трећи пут ове сезоне.

Надал је већ обезбедио место четворицом најбољих и за финале ће играти вечерас са Италијаном Фабијом Фоњинијем, 40. играчем са АТП листе.

Надал и Федерер играли су ове сезоне у финалу Аустралијан Опена и у четвртом колу Индијан Велса, и Швајцарац је славио оба пута.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар