Fedal i u Majamiju? E, to ćemo tek vidjeti...!

Rodžer Federer teškom mukom izborio plasman u polufinale mastersa u Majamiju, gde ga čeka onaj koji ga je pustio u Indijan Velsu, i koji je, kao i Švajcarac, spasao tri meč lopte u četvrtfinalu.

Tenis 31.03.2017 | 13:15
Fedal i u Majamiju? E, to ćemo tek vidjeti...!
Publika u Majamiju uživala je u mečevima četvrtfinala, u kojima su Rodžer Federer, a potom i Nik Kirjos, uspeli da se spasu sa ivice provalije.

Rodžer Federer posle prave drame je savladao Tomaša Berdiha rezultatom 6:2, 3:6 7:6 (8:6), nakon dva sata rovovske borbe i tri spasene meč lopte!

"Prethodnih godina ovde sam pretrpeo neke teške poraze, baš protiv Tomaša, ili Nišikorija, i to vam uvek ostane u glavi. Zbog toga mi je drago što sam danas uspeo. Definitivno sam imao i sreće na kraju, ali mislim da sam pokazao i veliko srce. Borio sam se kad je Tomaš pojačao igru i na kraju sam uspeo da izađem iz meča kao pobednik", rekao je Federer posle trijumfa.

On je izborio sedmi put u karijeri plasman u polufinale Majamija, prvo od 2011. godine, gde će se sastati sa Nikom Kirjosom.

17. u 2017.

Rodžer Federer je pobedom nad Tomašom Berdihom stigao do impozantnog niza u 2017. godini. On je već upisao 17 pobeda, uz samo jedan poraz, što mu je najbolji start sezone još od 2006. godine. Jedini poraz zadao mu je Evgenij Doskoj, 116. igrač sveta u drugom kolu turnira u Dubaiju.

Australijanac je u poslednjem četvrtfinalu, takođe u tri seta, eliminisao Aleksandra Zvereva, i to posle preokreta, i, takođe, tri spasene meč lopte - 4:6, 7:6 (11:9), 6:3.

Federer i Kirjos konačno će se sastati ove sezone, nakon što je Australijanac bez borbe predao zakazani duel u četvrtfinalu Indijan Velsa, pre dve nedelje.

Kirjos je prethodno samo jednom igrao protiv Federera - na turniru u Madridu pre dve godine, i odneo pobedu u epskom meču u kojem su odigrana tri taj brejka.

Federer je pred zakazani duel sa Kirjosom uglavnom odgovarao pitanjima, svestan da od narednog mladog rivala može svašta da očekuje.

"Svi ti mladi igrači koji dolaze vole igru na velikoj pozornici, ali je pitanje koliko oni mogu da prikažu na svakom meču? Kako se njihov um i telo snalaze kroz stres koji im donosi svaki naredni meč i kako oni to doživljavaju? Jedne nedelje osećaj se sjajno, druge igraš lošije, i to su normalne stvari kada si mlad i nedovoljno iskusan igrač i kada još uvek pokušavaš da pronađeš podlogu koja ti najviše odgovara i kako da igraš protiv određenih igrača...", rekao je Federer, koji je poslednji put slavio u Majamiju pre 11 godina, kada je vezao trijumfe na tom turniru u Indijan Velsu, drugi put u nizu.

Ako sa uspehom završi polufinalni duel, jedan od najboljih igrača svih vremena za titulu bi mogao da se bori sa Rafaelom Nadalom, treći put ove sezone.

Nadal je već obezbedio mesto četvoricom najboljih i za finale će igrati večeras sa Italijanom Fabijom Fonjinijem, 40. igračem sa ATP liste.

Nadal i Federer igrali su ove sezone u finalu Australijan Opena i u četvrtom kolu Indijan Velsa, i Švajcarac je slavio oba puta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar