Тодорић отјеран са чела Агрокора

Руководство Агрокора је са повјериоцима постигло договор о такозваном "стендстил" аранжману, пишу хрватски медији и наводе да је Ивица Тодорић пристао да оде са чела те компаније.

Регион 31.03.2017 | 09:38
Тодорић отјеран са чела Агрокора
Хрватска радиотелевизија је јавила да се састанак са повјериоцима - банкарима завршио постизањем договора о "стендстил" аранжману, али да остали детаљи засад нису познати.

Такав аранжман подразумева споразум свих повјерилаца да неће кренути у наплату потраживања током прецизно дефинисаног процеса реструктурисања компаније.

Током важења "стендстил" аранжмана, дотадашњи власници остају без дијела или чак свих власничких права, док је смјена кључног менаџмента нешто што се сматра потпуно уобичајеним и логичним.

"Вечерњи лист" пише да је породица Тодорић пристала на уступке које су тражили руски повјериоци, односно да Ивица Тодорић више неће бити предсједник Агрокора и да се неће одупирати промјенама које ће настати у фирми.

Како се наводи, прва је у четвртак присилну наплату дугова према Агрокору покренула фирма Орбицо Бранка Роглића, а незванично се сазнаје да су током дана присилну наплату активирали још неки већи добављачи.

Како је пренела регионална телевизија Н1, додатну напетост у ситуацију око Агрокора унијеле су оптужбе другог човјека руске банке ВТБ Јурија Соловјева, која је други највећи повјерилац Агрокора. Он је рекао да је Тодорићева компанија фалсификовала финансијске извештаје.

Касније су из ВТБ-а ублажили формулацију и навели да се ради о дугогодишњем допуштању неправилности у изради извјештаја.

Бакер Тиллy, једна од ревизорских кућа која је ревидирала финансијске извјештаје Агрокора, саопштила је да су током протеклих година у њиховим ревизијама појединих чланица групе утврдили одређене неправилности које су исказале у појединацним извјештајима и да су оне, тврде, исправљене у консолидационим пакетима.

Из те ревизорске куће поручили су да претпостављају да је изјава челника ВТБ банке резултат грешке у комуникацији измеду те банке и одјељења стратегије Агрокора.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Драган

31.03.2017 07:59

Брзо ће то да буде руска фирма са српским менаџментом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленком

31.03.2017 11:46

Руским. СБЕР банка је највеци повјерилац

Name

румунија

31.03.2017 08:10

Бице ових проблема јос доста овим ткз тајкунима,газити преко других само да би они радили ста хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

31.03.2017 08:12

Хоце цовјек да буде БУМБАР то је хрватска политика 200 богати хрвата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

31.03.2017 08:15

Прије рата викали неце паре из Хрватске у Београд куд сад иду нема Србије Босне и хрватска лисница у хр дзепу али тудјем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак Мата

31.03.2017 08:18

Здравко Марић министар финанција сада у Хрватској а дошао из Агрокора и стварно да ли је 2 + 2 једнако 4.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Додик

31.03.2017 08:55

А мозда да им понудимо великог менадзера Милирада Додика.Он је насем сељацком народу прицао како је генијалан менадзер.Имао је складисте прије рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Как то

31.03.2017 17:30

Как то па ја сем то створил са Францеком.Смијесни Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник Конзума

01.04.2017 06:25

Чињеница је да ми Балканци не знамо успјесно водити фирму.Овакав гигант који дрзи цијелу регију да допусти себи презадузивање,то је просто недопустиво,Тодориц је требао одавно отици,довести Њемца са руским новцем па цете видјети како се ради.Тодориц има толико вила,аута да их не мозе у једној години само обицу и уци у сваки ауто.Због таквог односа је довео Агрокор у пропаст,класицни балкан синдром.

ОДГОВОРИТЕ