Предизборна тишина у Србији

У поноћ је у Србији почела предизборна тишина, током које је забрањена било каква изборна пропаганда преко средстава јавног информисања, одржавање јавних скупова и изношење процјена резултата избора.

Србија 31.03.2017 | 08:03
Предизборна тишина у Србији
Предизборна тишина ће трајати до 2. априла у 20 сати, практично до затварања бирачких мјеста.

Оно што није забрањено јесте објављивање информација и огласних порука надлежних републичких органа и невладиних организација којима се грађани упућују у које вријеме и на који начин могу да гласају.

У изборном дану дозвољено је објављивање информација о одзиву бирача, као и извјештаја о томе када су и гдје гласали носиоци и кандидати са листа, а њихове изјаве се могу објављивати тек по окончању изборне тишине.

У трци за шефа државе ове године је 11 кандидата, а биралишта ће бити отворена у недјељу, 2. априла од седам до 20 сати.

Гласаће се на 8.523 бирачка мјеста, од тога 8.224 у општинама, односно градовима, и 29 бирачких мјеста унутар завода за извршење заводских санкција. 

На територији Аутономне покрајине Косово и Метохија гласаће се на 90 бирачких мјеста.

У иностранству ће бити отворено 53 бирачких мјеста у 32 земље.

Српски држављани у Великој Британији, Канади и САД ће за председника Србије гласати дан раније, 1. априла, од 7 до 20 сати по локалном времену.

На изборима за председника Србије гласаће се у Аустрији, Белгији, БиХ, Грчкој, Италији, Јужноафричкој Републици, Катару, Кини, Либану, Македонији, Малти, Мађарској, Немачкој, Норвешкој, Пољској, Румунији, Русији, Словачкој, Словенији, Турској, УАЕ, Финској, Француској, Холандији Хрватској, Црној Гори, Чешкој, Швајцарској и Шведској, и то 2. априла од 7 до 20 сати по локалном времену.

Резултати гласања на бирачким местима у иностранству не смеју се јавно саопштити, нити истицати на бирачком месту пре завршетка гласања у Србији.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МА ЉУДИ

01.04.2017 08:41

КОЈА ТИСИНА КАД ОПОЗИЦИЈА КЕВЦЕ ИЗ СВЕГ ОРУЗЈА ХОЦЕ ВЛАСТ ,НИТ ЈЕ БИЛО НИТИ ЦЕ БИТИ НА СИЛУ СЕ ОДГОВАРА СИЛОМ , ТЕК ДА СЕ ЗНА.

ОДГОВОРИТЕ