Ни Кливленд, ни Голден Стејт: Ево зашто је Бостон поново у моди!

Иза њих је неколико сушних сезона. . . Од 2008. године и генерације у којој су царевали Кевин Гарнет, Пол Пирс и Реј Ален, Бостон Селтикса нема на победничком постољу. Титуле и прстење су били миљама далеко, али “зелено” је поново у моди. Зашто је Бостон тим који је у најбољој позицији у НБА лиги?

Кошарка 02.04.2017 | 18:15
Ни Кливленд, ни Голден Стејт: Ево зашто је Бостон поново у моди!
Империја узвраћа ударац... Селтикси су тим са богатом историјом, али последњих неколико година су у паду. Ипак, овај клуб је на путу да се врати на старе стазе успеха. Бостон је тренутно други на Истоку, били би први да нису изгубили од Милвокија (103:100). Плеј-оф је обезбеђен, а ова екипа ће бити тврд орах за свакога у доигравању.

На следећем драфту, Бостон чак има шансу да узме првог пика. После трејда са Бруклином, Селтикси имају право на њиховог пика, а како је ова франшиза на добром путу да буде последња, тако и Бостон има шансе да први бира на лутрији (25 одсто).

И то није све - Бостон нема оптерећен буџет, и на лето ће некој од звезда којој истиче уговор моћи да понуди “максималу”!

Ипак, “зелени” желе да и ове године оставе дубок траг.

- Прво место? Ми се не оптерећујемо тиме, наши планови су много већи - јасан је Ајзеа Томас.

Тренер Бред Стивенс је лепо склопио коцкице. Његов тим нема истинску звезду, попут Леброна или Карија, али има компактну екипу. Сви играју одбрану, Смарт и Кроудер “кидају” на терену и све је отворено. Томас игра на врхунском нивоу и нико не може да га заустави.

Да ли су шампиони из 2008. године добили наследнике? Чини се да још увек нису, али Бостон има фантастичну одскочну даску, можда и најбољу у целој лиги.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар