Ni Klivlend, ni Golden Stejt: Evo zašto je Boston ponovo u modi!

Iza njih je nekoliko sušnih sezona. . . Od 2008. godine i generacije u kojoj su carevali Kevin Garnet, Pol Pirs i Rej Alen, Boston Seltiksa nema na pobedničkom postolju. Titule i prstenje su bili miljama daleko, ali “zeleno” je ponovo u modi. Zašto je Boston tim koji je u najboljoj poziciji u NBA ligi?

Košarka 02.04.2017 | 18:15
Ni Klivlend, ni Golden Stejt: Evo zašto je Boston ponovo u modi!
Imperija uzvraća udarac... Seltiksi su tim sa bogatom istorijom, ali poslednjih nekoliko godina su u padu. Ipak, ovaj klub je na putu da se vrati na stare staze uspeha. Boston je trenutno drugi na Istoku, bili bi prvi da nisu izgubili od Milvokija (103:100). Plej-of je obezbeđen, a ova ekipa će biti tvrd orah za svakoga u doigravanju.

Na sledećem draftu, Boston čak ima šansu da uzme prvog pika. Posle trejda sa Bruklinom, Seltiksi imaju pravo na njihovog pika, a kako je ova franšiza na dobrom putu da bude poslednja, tako i Boston ima šanse da prvi bira na lutriji (25 odsto).

I to nije sve - Boston nema opterećen budžet, i na leto će nekoj od zvezda kojoj ističe ugovor moći da ponudi “maksimalu”!

Ipak, “zeleni” žele da i ove godine ostave dubok trag.

- Prvo mesto? Mi se ne opterećujemo time, naši planovi su mnogo veći - jasan je Ajzea Tomas.

Trener Bred Stivens je lepo sklopio kockice. Njegov tim nema istinsku zvezdu, poput Lebrona ili Karija, ali ima kompaktnu ekipu. Svi igraju odbranu, Smart i Krouder “kidaju” na terenu i sve je otvoreno. Tomas igra na vrhunskom nivou i niko ne može da ga zaustavi.

Da li su šampioni iz 2008. godine dobili naslednike? Čini se da još uvek nisu, ali Boston ima fantastičnu odskočnu dasku, možda i najbolju u celoj ligi.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar