Чудо од дјетета играће за Србију!

Син бившег фудбалера Партизана дрма Шпанијом, а срцем је уз "Орлове"! Кадет Ваљадолида игра са старијима од себе, али то га не спречава да пружа сјајне игре и тресе голове као некад његов отац.

Фудбал 01.04.2017 | 21:00
Чудо од дјетета играће за Србију!
Сећате се Драгана Исаиловића? Бивши нападач Партизана, стрелац против Кроације 1997. у квалификацијама за Лигу шампиона, био је наш потенцијални репрезентативац, а са 22 године већ интернационалац у Шпанији и касније на Кипру. По завршетку каријеру остао је у Ваљадолиду, где је власник ресторана, али и где ће ускоро бити познатији као отац Александра Гомеза.

Чудо од детета има 14,5 година, висок је 191 центиметар, а о његовим играма и головима прича Шпанија. За викенд је у победи (2:1) против Бетиса постигао два гола за три минута, о чему је Блицспорт већ писао. Игра лигу шеснаестогодишњака, тресе мреже и носи дрес кадетске репрезентације Србије.

- Александар је јако цењен овде, звали су нас из Атлетико Малдрида и Малаге, али док не заврши основну школу, неће ићи од куће. Мишљења сам да ће му у Ваљадолиду бити боље за рад и напредак. Ако настави овако, следеће године биће већ са омладинцима, а онда ће заиграти и за Б тим Ваљадолида, који се такмичи у другој лиги. Већ је имао позив омладинске екипе, међутим законски је забрањено да док не напуни 15 година игра против осамнаестогодишњака - каже Исаиловић сениор за Блицспорт.

Јуниор је дао четири гола у лиги 2001. годишта, а 28 у лиги 2002, скренуо је пажњу навијача, медија, великих клубова, менаџера, стручњака...

- Више га видим као фудбалског атлету, добро игра главом, висок је 191 центиметар, има завидну координацију, брзину, игру “с лицем”... Нећу, ипак, бити еуфоричан, иначе сам увек под опрезом. Није далеко од професионалних вода, али ни близу. Радујем се његовим партијама, али са задршком. Знате како је у фудбалу, једна повреда и довиђења. Не треба да се опусти, већ да се доказује из меча у меч, из месеца у месец...

Није било дилеме за кога ће Александар Исаиловић играти.

- За Србију! То је наше породично опредељење. Већ је био у кадетској репрезентацији Србије, звали су га из Београда, прихватили смо, Аца је задовољнији и срећнији кад игра за “орлове”. На копачкама има заставу Србије. Предложио сам му да у Шпанији на дресу носи презиме Исаиловић, а у Србији Гомез. Лети редовно долази у Србију, записује речи и учи наш језик, поготову када је у друштву вршњака. Тада лакше иде. Свако би волео да игра за Шпанију, али Бојан Кркић и Мароканац Мунир су одиграли једну, две утакмице за “фурију” и ту је крај. Не зову те више.

Иако наша фудбалска репрезентација ни изблиза није као шпанска, одлука је коначна.

- Зашто је боље да игра за Србију? Зато што имамо добар рад у млађим категоријама, последњих година и сјајне резултате, док с друге стране сениори немају успех и то не могу да објасним. Ваљда зато што нам деца рано одлазе у иностранство, па се у тим слабијим лигама изгубе.

Александар нема дилему чији је навијач.

- За Партизан, наравно. Редовно га водим лети на квалификационе европске утакмице црно-белих. Партизан има препознатљив стил, као Барселона, то је остало још од Љубише Тумбаковића. У контакту сам са Иваном Томићем и Драганом Ћирићем.

Голове свог оца не памти, али..

- Гледа их на интернету и онда пореди моје и његове.

Исаиловић је на Пиринејима од 1998. године. Оженио се некадашњом шпанском пливачицом Наталијом Гомез Роблес.

- Више година сам живео овде него у Србији. Имамо ћерку Кристину која се бави плесом, Александар је, ето, отишао мојим стопама. Власник сам два ресторана у центру Ваљадолида, први је са јапанском храном и зове се “Ниппон”, а други је италијански “Ла Катедрале” - закључио је Драган Исаиловић.

Узор: Златан ибрахимовић

Александар и Драган Исаиловић често оду на утакмице Реала у 200 километара од Ваљадолида удаљени Мадрид.

- Узор ми је Златан Ибрахимовић - каже Александар. - Тата ми често пушта голове Ван Бастена и Ван Нистелроја, а ја волим да гледам њих и Премијер лигу. По мојим карактеристикама мислим да би ми Енглеска одговарала.

Препорука Светозара Чиче ФСС-у

Први који је упознао Фудбалски савез Србије са квалитетима нашег талента из Шпаније био је искусни и признати тренер Светозар Чича, оснивач новосадског Ајакса, клуба за рад са петлићима и пионирима.

- Чича је први са мном успоставио контакт, на његову препоруку почело је да се прича о мом сину. Кад сам био дете Светозар је писао и о мени, звао ме новим Јосипом Скобларом... У контакту смо - додаје Исаиловић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар