Čudo od djeteta igraće za Srbiju!

Sin bivšeg fudbalera Partizana drma Španijom, a srcem je uz "Orlove"! Kadet Valjadolida igra sa starijima od sebe, ali to ga ne sprečava da pruža sjajne igre i trese golove kao nekad njegov otac.

Fudbal 01.04.2017 | 21:00
Čudo od djeteta igraće za Srbiju!
Sećate se Dragana Isailovića? Bivši napadač Partizana, strelac protiv Kroacije 1997. u kvalifikacijama za Ligu šampiona, bio je naš potencijalni reprezentativac, a sa 22 godine već internacionalac u Španiji i kasnije na Kipru. Po završetku karijeru ostao je u Valjadolidu, gde je vlasnik restorana, ali i gde će uskoro biti poznatiji kao otac Aleksandra Gomeza.

Čudo od deteta ima 14,5 godina, visok je 191 centimetar, a o njegovim igrama i golovima priča Španija. Za vikend je u pobedi (2:1) protiv Betisa postigao dva gola za tri minuta, o čemu je Blicsport već pisao. Igra ligu šesnaestogodišnjaka, trese mreže i nosi dres kadetske reprezentacije Srbije.

- Aleksandar je jako cenjen ovde, zvali su nas iz Atletiko Maldrida i Malage, ali dok ne završi osnovnu školu, neće ići od kuće. Mišljenja sam da će mu u Valjadolidu biti bolje za rad i napredak. Ako nastavi ovako, sledeće godine biće već sa omladincima, a onda će zaigrati i za B tim Valjadolida, koji se takmiči u drugoj ligi. Već je imao poziv omladinske ekipe, međutim zakonski je zabranjeno da dok ne napuni 15 godina igra protiv osamnaestogodišnjaka - kaže Isailović senior za Blicsport.

Junior je dao četiri gola u ligi 2001. godišta, a 28 u ligi 2002, skrenuo je pažnju navijača, medija, velikih klubova, menadžera, stručnjaka...

- Više ga vidim kao fudbalskog atletu, dobro igra glavom, visok je 191 centimetar, ima zavidnu koordinaciju, brzinu, igru “s licem”... Neću, ipak, biti euforičan, inače sam uvek pod oprezom. Nije daleko od profesionalnih voda, ali ni blizu. Radujem se njegovim partijama, ali sa zadrškom. Znate kako je u fudbalu, jedna povreda i doviđenja. Ne treba da se opusti, već da se dokazuje iz meča u meč, iz meseca u mesec...

Nije bilo dileme za koga će Aleksandar Isailović igrati.

- Za Srbiju! To je naše porodično opredeljenje. Već je bio u kadetskoj reprezentaciji Srbije, zvali su ga iz Beograda, prihvatili smo, Aca je zadovoljniji i srećniji kad igra za “orlove”. Na kopačkama ima zastavu Srbije. Predložio sam mu da u Španiji na dresu nosi prezime Isailović, a u Srbiji Gomez. Leti redovno dolazi u Srbiju, zapisuje reči i uči naš jezik, pogotovu kada je u društvu vršnjaka. Tada lakše ide. Svako bi voleo da igra za Španiju, ali Bojan Krkić i Marokanac Munir su odigrali jednu, dve utakmice za “furiju” i tu je kraj. Ne zovu te više.

Iako naša fudbalska reprezentacija ni izbliza nije kao španska, odluka je konačna.

- Zašto je bolje da igra za Srbiju? Zato što imamo dobar rad u mlađim kategorijama, poslednjih godina i sjajne rezultate, dok s druge strane seniori nemaju uspeh i to ne mogu da objasnim. Valjda zato što nam deca rano odlaze u inostranstvo, pa se u tim slabijim ligama izgube.

Aleksandar nema dilemu čiji je navijač.

- Za Partizan, naravno. Redovno ga vodim leti na kvalifikacione evropske utakmice crno-belih. Partizan ima prepoznatljiv stil, kao Barselona, to je ostalo još od Ljubiše Tumbakovića. U kontaktu sam sa Ivanom Tomićem i Draganom Ćirićem.

Golove svog oca ne pamti, ali..

- Gleda ih na internetu i onda poredi moje i njegove.

Isailović je na Pirinejima od 1998. godine. Oženio se nekadašnjom španskom plivačicom Natalijom Gomez Robles.

- Više godina sam živeo ovde nego u Srbiji. Imamo ćerku Kristinu koja se bavi plesom, Aleksandar je, eto, otišao mojim stopama. Vlasnik sam dva restorana u centru Valjadolida, prvi je sa japanskom hranom i zove se “Nippon”, a drugi je italijanski “La Katedrale” - zaključio je Dragan Isailović.

Uzor: Zlatan ibrahimović

Aleksandar i Dragan Isailović često odu na utakmice Reala u 200 kilometara od Valjadolida udaljeni Madrid.

- Uzor mi je Zlatan Ibrahimović - kaže Aleksandar. - Tata mi često pušta golove Van Bastena i Van Nistelroja, a ja volim da gledam njih i Premijer ligu. Po mojim karakteristikama mislim da bi mi Engleska odgovarala.

Preporuka Svetozara Čiče FSS-u

Prvi koji je upoznao Fudbalski savez Srbije sa kvalitetima našeg talenta iz Španije bio je iskusni i priznati trener Svetozar Čiča, osnivač novosadskog Ajaksa, kluba za rad sa petlićima i pionirima.

- Čiča je prvi sa mnom uspostavio kontakt, na njegovu preporuku počelo je da se priča o mom sinu. Kad sam bio dete Svetozar je pisao i o meni, zvao me novim Josipom Skoblarom... U kontaktu smo - dodaje Isailović.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar