Ћосић води савез локалних заједница

Савез општина и градова Републике Српске данас је у Бијељини изабрао ново руководство. На челу Савеза од данас је Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево. Досадашњи предсједник, градоначелник Мићо Мићић изабран је за потпредсједника Савеза уз колеге из Приједора и Вишеграда.

Република Српска 30.03.2017 | 18:50
Ћосић води савез локалних заједница
Савез општина и градова Српске има огромну одговорност, јер представља везу локалних заједница са извршном и законодавном влашћу на нивоу Републике Српске, истакао је Ћосић.

Наш главни партнер и даље остаје Влада Републике Српске, навео је он и додао:

"Планови су велики, а највећи проблем општина и градова односе се на јавне финансије. Трудићемо се да осим оних редовних активности које муче све наше градоначелнике и начелнике, па до стратешких ствари, заједно рјешавамо."

Савез општина и градова у протекле четири године урадио је много, истакао је градоначелник Бијељине и досадашњи предсједник Савеза Мићо Мићић.

"Донијели смо добре одлуке, али нисмо задовољни њиховом реализацијом. Ми смо направили добар Закон о локалној самоуправи, али је он измијењен амандманима народних посланика", рекао је Мићић, те новом руководству пожелио:

"Да буде више поштовано од министара, Владе Републике Српске. Да се поштује Европска повеља о локалној самоуправи и да грађани имају више користи од природног богатства које је на пордучју њихове општине или града и да надлежности прате њихова средства".

Осим Мићића који је изабран за потпредсједника Савеза општина и градова Републике Српске, за потпредсједнике су одабрани и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ис

30.03.2017 17:58

Мали комплексас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2017 20:21

У односу на Тошовића је господин.

Name

рере

01.04.2017 10:05

Према добро обавјештеним изворима, г-дин Тошовић се озбиљно припрема за изборе 2018. године на којима јуриша на мјесто Предсједника Републике Српске. Идеју је црпио из кандидатуре оног кловна из Србије, које себе зове прелетачевић.

Name

Констатација

31.03.2017 11:40

Ко све ради у Савезу општина и градова и на који начин је добио посао... Добри су ови што их воде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре: констатација

31.03.2017 20:06

Ти исти представљају све нас у тим локалним заједницима, ми им на изборима дајемо легалитет и легитимитет, тако да молим лијепо

Name

камелеон

01.04.2017 13:13

Нејасно је зашто на ту позицију није изабран начелник Општине Источни Стари град. Уз савјетника Коромана, он би врло брзо нашао начин да дође до новца, нормално за себе.

ОДГОВОРИТЕ