Ćosić vodi savez lokalnih zajednica

Savez opština i gradova Republike Srpske danas je u Bijeljini izabrao novo rukovodstvo. Na čelu Saveza od danas je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo. Dosadašnji predsjednik, gradonačelnik Mićo Mićić izabran je za potpredsjednika Saveza uz kolege iz Prijedora i Višegrada.

Republika Srpska 30.03.2017 | 18:50
Ćosić vodi savez lokalnih zajednica
Savez opština i gradova Srpske ima ogromnu odgovornost, jer predstavlja vezu lokalnih zajednica sa izvršnom i zakonodavnom vlašću na nivou Republike Srpske, istakao je Ćosić.

Naš glavni partner i dalje ostaje Vlada Republike Srpske, naveo je on i dodao:

"Planovi su veliki, a najveći problem opština i gradova odnose se na javne finansije. Trudićemo se da osim onih redovnih aktivnosti koje muče sve naše gradonačelnike i načelnike, pa do strateških stvari, zajedno rješavamo."

Savez opština i gradova u protekle četiri godine uradio je mnogo, istakao je gradonačelnik Bijeljine i dosadašnji predsjednik Saveza Mićo Mićić.

"Donijeli smo dobre odluke, ali nismo zadovoljni njihovom realizacijom. Mi smo napravili dobar Zakon o lokalnoj samoupravi, ali je on izmijenjen amandmanima narodnih poslanika", rekao je Mićić, te novom rukovodstvu poželio:

"Da bude više poštovano od ministara, Vlade Republike Srpske. Da se poštuje Evropska povelja o lokalnoj samoupravi i da građani imaju više koristi od prirodnog bogatstva koje je na pordučju njihove opštine ili grada i da nadležnosti prate njihova sredstva".

Osim Mićića koji je izabran za potpredsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske, za potpredsjednike su odabrani i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Is

30.03.2017 17:58

Mali kompleksas

ODGOVORITE
Name

Re

30.03.2017 20:21

U odnosu na Tošovića je gospodin.

Name

rere

01.04.2017 10:05

Prema dobro obavještenim izvorima, g-din Tošović se ozbiljno priprema za izbore 2018. godine na kojima juriša na mjesto Predsjednika Republike Srpske. Ideju je crpio iz kandidature onog klovna iz Srbije, koje sebe zove preletačević.

Name

Konstatacija

31.03.2017 11:40

Ko sve radi u Savezu opština i gradova i na koji način je dobio posao... Dobri su ovi što ih vode...

ODGOVORITE
Name

re: konstatacija

31.03.2017 20:06

Ti isti predstavljaju sve nas u tim lokalnim zajednicima, mi im na izborima dajemo legalitet i legitimitet, tako da molim lijepo

Name

kameleon

01.04.2017 13:13

Nejasno je zašto na tu poziciju nije izabran načelnik Opštine Istočni Stari grad. Uz savjetnika Koromana, on bi vrlo brzo našao način da dođe do novca, normalno za sebe.

ODGOVORITE