Бијељина на форуму о водама у Берлину

Бијељински градоначелник Мићо Мићић представио је на форуму о водама у Берлину пројекте Бијељине и још седам градова из Републике Српске.

Република Српска 30.03.2017 | 18:05
Бијељина на форуму о водама у Берлину
Град Бијељина је као партнер учествовао у организовању инвестиционе конференције "Дани Њемачког партнерства за воде" у Берлину, која је одржана јуче у оквиру специјализованог форума "Васер Берлин интернешнел".

На конференцији је представљено 13 пројеката који се односе на воду за пиће, од којих су четири из Бијељине, укупне вриједности веће од 16 милиона КМ.

"Ови пројекти се односе на изградњу фабрика воде, њихово модернизовање, проширење, реконструкцију и изградњу водоводне мреже, као и мониторинг водоводног система", појаснио је Мићић.

На конференцији је представљено и седам пројеката из Републике Српске који се односе на отпадне воде - изградњу канализације, фекалних колектора и пречишћавање отпадних вода.

"Ово је први, уводни састанак за будућу сарадњу између Њемачке и Бијељине. Договорили смо се да ускоро слична конференција буде одржана у Републици Српској, а да домаћин буде Бијељина", навео је Мићић.

Мићић је представио пројекте Бијељине, Бањалука, Требиња, Чајнича, Источног Сарајева, Лакташа, Новог Града и Теслића, а потенцијални инвеститори су представили своје најсавременије методологије, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Циљ Форума био је да пружи увид у потребе региона западног Балкана за технолошким рјешењима и концептима, односно да омогући процјену потенцијала будуће сарадње између Њемачке и земаља региона. Циљ презентација и дискусија о стању и потребама сектора вода БиХ, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Словеније и Србије био је да ојачају и усмјере даљу сарадњу између заинтересованих страна из Њемачке и земаља југоисточне Европе, навели су организатори.

Конференцију је организовало Њемачко партнерство за воде, које чине приватна и јавна предузећа из области водопривреде, стручна удружења и институције из области привреде, науке и истраживачких области које у БиХ, Србији и Македонији заступа фирма "Ресенва консалтинг", а ово Партнерство подржава и Влада Њемачке.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Фрог

30.03.2017 16:18

Због тих пројеката Војин Папак жели у ДНС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

30.03.2017 16:26

Предсједнице кад моземо ми у селу добити цисту воду за пице наси бунареви који су дубоки од 25-40м нису за употребу јер анализом није уопсте за пице било би добро да се и нас мало сјетите !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

31.03.2017 07:58

Пити само пиво.