Bijeljina na forumu o vodama u Berlinu

Bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić predstavio je na forumu o vodama u Berlinu projekte Bijeljine i još sedam gradova iz Republike Srpske.

Republika Srpska 30.03.2017 | 18:05
Bijeljina na forumu o vodama u Berlinu
Grad Bijeljina je kao partner učestvovao u organizovanju investicione konferencije "Dani Njemačkog partnerstva za vode" u Berlinu, koja je održana juče u okviru specijalizovanog foruma "Vaser Berlin internešnel".

Na konferenciji je predstavljeno 13 projekata koji se odnose na vodu za piće, od kojih su četiri iz Bijeljine, ukupne vrijednosti veće od 16 miliona KM.

"Ovi projekti se odnose na izgradnju fabrika vode, njihovo modernizovanje, proširenje, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže, kao i monitoring vodovodnog sistema", pojasnio je Mićić.

Na konferenciji je predstavljeno i sedam projekata iz Republike Srpske koji se odnose na otpadne vode - izgradnju kanalizacije, fekalnih kolektora i prečišćavanje otpadnih voda.

"Ovo je prvi, uvodni sastanak za buduću saradnju između Njemačke i Bijeljine. Dogovorili smo se da uskoro slična konferencija bude održana u Republici Srpskoj, a da domaćin bude Bijeljina", naveo je Mićić.

Mićić je predstavio projekte Bijeljine, Banjaluka, Trebinja, Čajniča, Istočnog Sarajeva, Laktaša, Novog Grada i Teslića, a potencijalni investitori su predstavili svoje najsavremenije metodologije, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Cilj Foruma bio je da pruži uvid u potrebe regiona zapadnog Balkana za tehnološkim rješenjima i konceptima, odnosno da omogući procjenu potencijala buduće saradnje između Njemačke i zemalja regiona. Cilj prezentacija i diskusija o stanju i potrebama sektora voda BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije bio je da ojačaju i usmjere dalju saradnju između zainteresovanih strana iz Njemačke i zemalja jugoistočne Evrope, naveli su organizatori.

Konferenciju je organizovalo Njemačko partnerstvo za vode, koje čine privatna i javna preduzeća iz oblasti vodoprivrede, stručna udruženja i institucije iz oblasti privrede, nauke i istraživačkih oblasti koje u BiH, Srbiji i Makedoniji zastupa firma "Resenva konsalting", a ovo Partnerstvo podržava i Vlada Njemačke.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Frog

30.03.2017 16:18

Zbog tih projekata Vojin Papak želi u DNS?

ODGOVORITE
Name

Selo

30.03.2017 16:26

Predsjednice kad mozemo mi u selu dobiti cistu vodu za pice nasi bunarevi koji su duboki od 25-40m nisu za upotrebu jer analizom nije uopste za pice bilo bi dobro da se i nas malo sjetite !!!

ODGOVORITE
Name

Brzi

31.03.2017 07:58

Piti samo pivo.