Бијељински Радник за примјер свима

ФК Радник за примјер осталима. На вријеме обезбиједио лиценце за Премијер лигу и за такмичење у Европи наредне сезоне.

Република Српска 30.03.2017 | 17:18
Бијељински Радник за примјер свима
У фудбалу Босне и Херцеговине вијест је кад неки клуб нормално послује по свим нормама.

Обично крајем марта можемо прочитати, како поједини "виђенији" клубови Премијер лиге не могу обезбиједити све потребне папире како би могли наступити у том такичењу, а о Европи да не говоримо.

Ипак има и супротних примјера. Један од њих је и радник из Бијељине, који је већ створио све услове (спортске, инфраструктурне, административне, статусне и финансијске) за добијање лиценце.

" Захваљујући одговорном пословању и високом степену посвећености обавезама од предсједника до економа запосленог у клубу, ФК Радник са задовољством обавјештава јавност да је међу првима успио испунити све наведене критеријуме који су потребни за добијање лиценце за такмичење у Премијер лиги, али и у УЕФА такмичењима", пише на порталу клуба из Бијељине.

Наводе како немају дугова према запосленима.

" Највећи број клубова у БиХ највеће проблеме има са испуњавањем финансијских обавеза према другим клубовима, играчима и стручном особљу запосленом у клубу, јер у случају постојања дуга према њима на дан 31.12.2016. године клуб не може добити лиценцу за такмичење. Ово на Градском стадиону није случај, јер је од ФСБИХ овлашћена ревизорска кућа утврдила да Радник по овом основу нема дуговања!".

Људи из УЕФА су се такође увјерили у домаћинско пословање ФК Радник.

" Овом приликом морамо истаћи и чињеницу да је УЕФА почетком године прекинула свој мониторинг над Радником као учесником европских такмичења, јер се током шестомјесечног праћења рада увјерила у висок квалитет и транспарентност пословања нашег клуба. Сада још остаје да се наши играчи на терену изборе за наступ у квалификацијама за УЕФА Лигу Европе", истичу у ФК Радник.

Раднику и Бијељини остаје да се ријеши питање рефлектора на Градском стадиону, без којих неће бити могуће задовољити инфраструктурне критеријуме за добијање лиценце за такмичење у сезони 2018/19.

(мондо.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дадо

30.03.2017 16:16

А паре добијају из буџета хаха коњи једни

ОДГОВОРИТЕ
Name

спонзор

30.03.2017 18:35

Ја донирам и нежалим а ти дај 1 КМ мјесачно

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

30.03.2017 22:29

Хајмо Крле легендо.Мицо сељацино набави рефлекторе.

ОДГОВОРИТЕ