Bijeljinski Radnik za primjer svima

FK Radnik za primjer ostalima. Na vrijeme obezbijedio licence za Premijer ligu i za takmičenje u Evropi naredne sezone.

Republika Srpska 30.03.2017 | 17:18
Bijeljinski Radnik za primjer svima
U fudbalu Bosne i Hercegovine vijest je kad neki klub normalno posluje po svim normama.

Obično krajem marta možemo pročitati, kako pojedini "viđeniji" klubovi Premijer lige ne mogu obezbijediti sve potrebne papire kako bi mogli nastupiti u tom takičenju, a o Evropi da ne govorimo.

Ipak ima i suprotnih primjera. Jedan od njih je i radnik iz Bijeljine, koji je već stvorio sve uslove (sportske, infrastrukturne, administrativne, statusne i finansijske) za dobijanje licence.

" Zahvaljujući odgovornom poslovanju i visokom stepenu posvećenosti obavezama od predsjednika do ekonoma zaposlenog u klubu, FK Radnik sa zadovoljstvom obavještava javnost da je među prvima uspio ispuniti sve navedene kriterijume koji su potrebni za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi, ali i u UEFA takmičenjima", piše na portalu kluba iz Bijeljine.

Navode kako nemaju dugova prema zaposlenima.

" Najveći broj klubova u BiH najveće probleme ima sa ispunjavanjem finansijskih obaveza prema drugim klubovima, igračima i stručnom osoblju zaposlenom u klubu, jer u slučaju postojanja duga prema njima na dan 31.12.2016. godine klub ne može dobiti licencu za takmičenje. Ovo na Gradskom stadionu nije slučaj, jer je od FSBIH ovlašćena revizorska kuća utvrdila da Radnik po ovom osnovu nema dugovanja!".

Ljudi iz UEFA su se takođe uvjerili u domaćinsko poslovanje FK Radnik.

" Ovom prilikom moramo istaći i činjenicu da je UEFA početkom godine prekinula svoj monitoring nad Radnikom kao učesnikom evropskih takmičenja, jer se tokom šestomjesečnog praćenja rada uvjerila u visok kvalitet i transparentnost poslovanja našeg kluba. Sada još ostaje da se naši igrači na terenu izbore za nastup u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope", ističu u FK Radnik.

Radniku i Bijeljini ostaje da se riješi pitanje reflektora na Gradskom stadionu, bez kojih neće biti moguće zadovoljiti infrastrukturne kriterijume za dobijanje licence za takmičenje u sezoni 2018/19.

(mondo.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dado

30.03.2017 16:16

A pare dobijaju iz budžeta haha konji jedni

ODGOVORITE
Name

sponzor

30.03.2017 18:35

Ja doniram i nežalim a ti daj 1 KM mjesačno

ODGOVORITE
Name

RS

30.03.2017 22:29

Hajmo Krle legendo.Mico seljacino nabavi reflektore.

ODGOVORITE