Најстреснији догађаји

На првом месту је смрт блиске особе, следи затвор, поплава или пожар у кући, озбиљна болест, отказ, развод, крађа идентитета, неочекивани новчани проблеми.

Занимљивости 30.03.2017 | 14:54
Најстреснији догађаји
ГУБИТАК телефона многи доживљавају као "трагедију", а нова британска студија показује да изазива већи стрес него селидба која је у првих 15 најстреснијих догађаја.

У истраживању Психолошког друштва учествовало је 2.000 испитаника који су оцењивали колико би им стреса нанели разни догађаји. На првом месту је смрт блиске особе, следи затвор, поплава или пожар у кући, озбиљна болест, отказ, развод, крађа идентитета, неочекивани новчани проблеми, започињање новог посла, планирање венчања, рођење првог детета. Затим, ту је гужва у саобраћају, терористичке претње које у стопу прати губитак телефона. Нестанак "свемоћне" справе оцењен је високом просечном оценом 5,79 на скали од 1 до 10. Мање стресни су селидба у већу кућу, "брегзит" и одлазак на одмор.

Истраживање је показало и да су жене склоније стресу и то по свим ставкама. Такође, године не доносе мир, па што смо старији, више се нервирамо и бринемо.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар