Najstresniji događaji

Na prvom mestu je smrt bliske osobe, sledi zatvor, poplava ili požar u kući, ozbiljna bolest, otkaz, razvod, krađa identiteta, neočekivani novčani problemi.

Zanimljivosti 30.03.2017 | 14:54
Najstresniji događaji
GUBITAK telefona mnogi doživljavaju kao "tragediju", a nova britanska studija pokazuje da izaziva veći stres nego selidba koja je u prvih 15 najstresnijih događaja.

U istraživanju Psihološkog društva učestvovalo je 2.000 ispitanika koji su ocenjivali koliko bi im stresa naneli razni događaji. Na prvom mestu je smrt bliske osobe, sledi zatvor, poplava ili požar u kući, ozbiljna bolest, otkaz, razvod, krađa identiteta, neočekivani novčani problemi, započinjanje novog posla, planiranje venčanja, rođenje prvog deteta. Zatim, tu je gužva u saobraćaju, terorističke pretnje koje u stopu prati gubitak telefona. Nestanak "svemoćne" sprave ocenjen je visokom prosečnom ocenom 5,79 na skali od 1 do 10. Manje stresni su selidba u veću kuću, "bregzit" i odlazak na odmor.

Istraživanje je pokazalo i da su žene sklonije stresu i to po svim stavkama. Takođe, godine ne donose mir, pa što smo stariji, više se nerviramo i brinemo.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar