Вучића воле и Меркелова и Путин!

Премијер Србије Александар Вучић важи за фаворита на председничким изборима који се одржавају у недељу, а подршку су му дали и немачка канцеларка Ангела Меркел, некадашњи канцелар Герхард Шредер и председник Русије Владимир Путин, истиче немачка државна телевизија АРД.

Србија 30.03.2017 | 14:45
Вучића воле и Меркелова и Путин!
У пирлогу АРД у централној информативној емисији указује се да је, међу говорницима на једном од предизборних митинга подршке Вучићу био и бивши шеф немачке владе Шредер, који је истакао да ЕУ зна да се Вучић залаже за помирење у региону, као и да нема бољег за место председника Србије од њега.

Десет дана раније Вучића је, за проевропски курс, похвалила канцеларка Меркел.

Приликом посете Вучића Берлину Меркелова је, преноси АРД, истакла да је ЕУ отворила нова поглавља са Србијом у приступним преговорима и да то показује да реформе напредују, као и да оне одговарају стандардима које су поставиле чланице ЕУ, што је велики успех, наводи немачка телевизија. 



Недавно се Вучић вратио из посете Москви, где је и руски председник Владимир Путин пожелео Вучићу пуно успеха на изборима, а поред тога је "запечаћена" испорука руских Миг-ова за Србију, подсећа АРД.

Меркел и Путин за Вучића - да ли је то неки чудни савез, пита АРД и цитира одговор директора Београдског центра за безбедносне студије Милоша Поповића да није:

- Све земље желе пре свега стабилност - каже Поповић и објашњава да је за Немачку важно да Србија остане на путу у ЕУ, да даље контролише балканску мигрантску руту и да се даље залаже за договор са Косовом.



Русија је, како је додао, такође суштински заинтересована за стабилност српске владе, иако Москва, истовремено, на Балкану, па и у Србији подржава десничарско- националне, делимично и десничарско- радикалне снаге.

- Али, званично, Путин наглашава свој интерес за стабилношћу Србије - каже Поповић за АРД.

АРД преноси да, према најновијих истраживањима, Вучић може, у недељу, освојити између 53 и 57 одсто гласова.

Чак и ако буде добио испод 50 одсто и морао да уђе у други круг, чини се да је његова победа сигурна, наглашава АРД. 

(Информер)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

милојко

30.03.2017 12:49

Вуциц зна да је еу будуцност за србе русима треба бити у добрим односима али економија би србији прцветала тек кад би се приблизили западним дрзавама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

30.03.2017 13:23

АЛИ ГА БАЈА НЕ МОЗЕ СМИСЛИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

30.03.2017 13:30

Много ради за Србију добрих ствари и много ради за све грађане Србије ( Србе и остале ) ! Нама треба у Б и Х један такав !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наивни

30.03.2017 13:37

Срби су навикли на ултиматуме.Ускоро це Меркелица сапнути Вуцку,,,Руси или ми,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Наивни

31.03.2017 13:17

Бас си наивни и то скроз.Њемци су главни у ЕУ,а њима то не смета.Да су у питању Енглези умјесто Њемаца, они не би дозволили Вуцицу сједење на две столице,гдје је једна руска.Много је било тезе сједити на две столице лани,него сада.Сада Вуцица нико и не упозорава.

Name

САМО ЈАКО

30.03.2017 13:42

ИНФОРМЕР ЛАЗЕ ВУЦИЦЕВИЦ ЛАЗЕ.БЕЛИ ПРЕЛЕТАЦЕВИЦ ПРЕЦЕДНИК НЕМА СТАЈАЊА ЉУБИ ЦИКА НЕДЕЉА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОМИ

30.03.2017 16:43

ВОЛИ ГА И ДОДИК,КО БАЈРО МАТЕР!!

ОДГОВОРИТЕ